110 kilometer per uur te snel:15 dagen rijverbod

© GF
Redactie KW

De Brugse politierechter veroordeelde vrijdagmorgen een wel heel stevige hardrijder. De 38-jarige man reed maar liefst 180 kilometer per uur waar slechts 70 was toegelaten. “Ik ga geen excuses vinden, vrees ik”, pleitte zijn advocaat eerlijk.

Op 20 november 2019 had A.B. (38) uit Zeebrugge pas een nieuwe wagen gekocht. Hij besliste om die ‘s nachts eens “uit te testen”. Langs de A11 in Brugge duwde hij het gaspedaal dan ook heel stevig in. Een anonieme politiewagen merkte de snelheidsduivel op en zette de achtervolging in. “Hij reed aan 180 kilometer per uur op een plaats waar 70 mocht”, zei de procureur, fronsend met haar wenkbrauwen.

De advocaat van de laagvlieger kon niet meteen veel zeggen. “Ik ga hier geen excuses zoeken. Ik ga er ook geen vinden“, zei meester Mathieu Langerock. “Als je zo snel rijdt, weet je dat je gestraft wordt. Hij wou zijn nieuwe auto eens uittesten, maar ook dat is geen verschoning. Ik wil wel nog zeggen dat die man een nachtwinkel uitbaat en zeker de verkeersinbreuken niet opstapelt.”

Mild vonnis

De politierechter stelde dat hij rekening moest houden met de fikse snelheid, maar toonde zich toch behoorlijk mild in zijn vonnis. De dertiger kreeg een boete van 600 euro en een rijverbod van vijftien dagen opgelegd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.