De zuster zei er nog bij dat ze vijftig jaar geleden de muziek van Willy Sommers leerde kennen en dat ze fan was. Dit konden we niet zomaar links laten liggen. Net voor zijn optreden toonden we backstage aan Willy Sommers de genomen foto en vertelden we ook wie die zuster was. Willy beloofde van daarover iets te zeggen tijdens zijn show. En hij hield woord, want op een bepaald moment vroeg hij waar zuster Hadewijch zat. De zuster stond recht en kreeg een daverend applaus van de aanwezigen.

Zuster Hadewijck (links), samen met twee mede-zusters, tijdens de pauze in het publiek. © FODI

"Dat ik nu nog populair ben in het klooster, wie had dat gedacht", glimlachte Willy Sommers. Net voor aanvang van een ander liedje riep Willy Sommers : waar zitten al de vrouwen in de zaal? Ook zuster Hadewijch stak haar hand op. Willy had het bemerkt en verwees nog eens naar de kloosterzuster, die zich amuseerde tijdens zijn liedjes. Net voor het einde van de show spraken we met de organisator Neptunus-Pro af dat we zuster Hadewijch na het laatste liedje van Willy uit het publiek gingen halen om haar backstage mee te doen naar de enige, échte Willy Sommers. We zochten de zuster in de zaal op maar ze zag dat niet direct zitten. De andere aanwezigen van haar groep en ook vrijwillig begeleidster Christelle zei dat ze dat moést doen. Willy kwam nog maar net van het podium de backstage binnen of we vroegen al om een ontmoeting met de kloosterzuster. Hij deed dat direct. Hij nam haar hand, gaf drie klinkende zoenen, bedankte voor haar aanwezigheid en zei erbij: '82 jaar? Maar jij hebt nog geen rimpels.'

Zuster Hadewijch stond recht toen Willy Sommers haar vernoemde tijdens zijn show. © FODI

Begeleidster Christelle voegde er vlug lachend aan toe: "Maar zij heeft ook geen man hé'. Willy lachte luid en zei: "Aha, komen alle rimpels dan door de mannen?" Er volgde nog een hartelijke omhelzing, waarna de kloosterzuster nog drie kussen kreeg van Willy Sommers. Daarna vertrokken zuster Hadewijch en haar vrijwillig begeleidster terug naar Kortrijk. Zuster Hadewijch zal ongetwijfeld nog lang nagenieten van deze onverwachte ontmoeting met haar idool Willy Sommers.

Zuster Hadewijch bij Willy Sommers. © FODI
En er werd nogal wat afgelachen, vooral rond de rimpels. © FODI
De zuster zei er nog bij dat ze vijftig jaar geleden de muziek van Willy Sommers leerde kennen en dat ze fan was. Dit konden we niet zomaar links laten liggen. Net voor zijn optreden toonden we backstage aan Willy Sommers de genomen foto en vertelden we ook wie die zuster was. Willy beloofde van daarover iets te zeggen tijdens zijn show. En hij hield woord, want op een bepaald moment vroeg hij waar zuster Hadewijch zat. De zuster stond recht en kreeg een daverend applaus van de aanwezigen. "Dat ik nu nog populair ben in het klooster, wie had dat gedacht", glimlachte Willy Sommers. Net voor aanvang van een ander liedje riep Willy Sommers : waar zitten al de vrouwen in de zaal? Ook zuster Hadewijch stak haar hand op. Willy had het bemerkt en verwees nog eens naar de kloosterzuster, die zich amuseerde tijdens zijn liedjes. Net voor het einde van de show spraken we met de organisator Neptunus-Pro af dat we zuster Hadewijch na het laatste liedje van Willy uit het publiek gingen halen om haar backstage mee te doen naar de enige, échte Willy Sommers. We zochten de zuster in de zaal op maar ze zag dat niet direct zitten. De andere aanwezigen van haar groep en ook vrijwillig begeleidster Christelle zei dat ze dat moést doen. Willy kwam nog maar net van het podium de backstage binnen of we vroegen al om een ontmoeting met de kloosterzuster. Hij deed dat direct. Hij nam haar hand, gaf drie klinkende zoenen, bedankte voor haar aanwezigheid en zei erbij: '82 jaar? Maar jij hebt nog geen rimpels.' Begeleidster Christelle voegde er vlug lachend aan toe: "Maar zij heeft ook geen man hé'. Willy lachte luid en zei: "Aha, komen alle rimpels dan door de mannen?" Er volgde nog een hartelijke omhelzing, waarna de kloosterzuster nog drie kussen kreeg van Willy Sommers. Daarna vertrokken zuster Hadewijch en haar vrijwillig begeleidster terug naar Kortrijk. Zuster Hadewijch zal ongetwijfeld nog lang nagenieten van deze onverwachte ontmoeting met haar idool Willy Sommers.