West-Vlaams dialect zorgt voor portie humor in musical ‘De prinses en de toverspiegel’ in Antwerpen

Whoppie en Floppie alias Charline Catrysse en Michaël Zanders. © (Foto FODI/Jens)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zondagnamiddag vond in de Stadsschouwburg van Antwerpen de première plaats van de sprookjesmusical De prinses en de toverspiegel. Deze interactieve sprookjesmusical voor jong én oud is terug een schot in de roos en zal zeker en vast aanslaan na de successen van Roodkapje en Hans & Grietje.

Uniek aan deze voorstelling is dat het iets is wat de mensen nog nooit konden beleven, want het is een compleet nieuw verhaal, ontsproten uit het creatieve sprookjesbrein van Brigitte Derkx. In de beste sprookjes heb je het gevoel dat alles kan gebeuren en dat is ook in deze sprookjesmusical het geval. De sprookjesmusical De prinses en de toverspiegel neemt je mee in een magische reis vol humor, magie, vrolijke meezingers, aanstekelijke dansjes en een heuse topcast. Ook de ouders worden niet vergeten door de vele dubbele bodems en subtiele verwijzingen, die met een knipoog in het verhaal zijn gestopt. Maar waar veel kindjes ook van genoten – en zelfs niet alleen de kinderen – is de inbreng van het grappigste konijnenduo aller tijden Whoppie en Floppie alias Charline Catrysse (uit Nieuwpoort) en Michaël Zanders (uit Oostende), die het publiek op hun hand krijgen. “Ik heb een hongertje” hoorden we Whoppie vaak zeggen en die woorden scoorden heel goed bij het publiek. Zowel jong en oud is gék van het ludieke konijnenduo, die alles vertellen in het West-Vlaamse dialect. En iedereen die het begreep, zonder ondertiteling op de scène. Whoppie en Floppie waren er ook bij tijdens Roodkapje en Hans & Grietje. Dit duo is niet meer weg te denken uit dergelijke producties voor kids. Ze doen het uitstekend en zorgen ervoor dat er heel wat humor in de musical zit. Als West-Vlamingen zeggen we eerlijk en oprecht : niet enkel een dikke proficiat voor Whoppie en Floppie, maar ook voor de volledige cast die werkelijk een prachtvertoning neerzette. De cast bestaat verder uit Rosanne Pits, Yanni Bourguignon, Gene Thomas, Charlotte Campion, Elke Buyle, Niels Batens, Brent Pannier, Charlotte Verduyn, Mike Wauters en Marit Dollevoet.

West-Vlaams dialect zorgt voor portie humor in musical 'De prinses en de toverspiegel' in Antwerpen

De sprookjesmusical ‘De prinses en de toverspiegel’ is tijdens de herfst- en kerstvakantie te zien in Gent, Antwerpen, Hasselt en Oostende. Info en tickets : www.musichall.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier