De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting zal de rol van meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich nemen.

Manou Kersting: "Ik ben al meer dan 35 jaar bezig en toch zal deze productie iets heel nieuws zijn. Ook in dit stuk zal ik de bad guy spelen en ik heb dan ook erg veel zin om mijn tanden hier in te zetten." Voor Peter Thyssen in de komische rol van Ponnet is Daens een blij weerzien met Studio 100. "Ik mocht in 't verleden voor Studio 100 al heel wat mooie rollen spelen. Deze rol van Ponnet is voor mij als acteur iets waar ik me volledig in kan smijten."

Daens, terug een grote productie., FODI
Daens, terug een grote productie. © FODI

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor iedere nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een nieuwe versie van deze succesmusical. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45. De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedjesteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.

De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd, namelijk priester Adolf Daens.

(PADI)

De cast met o.a. v.l.n.r. Manou Kersting, Peter Thyssen, Jan Schepens en Fabrice Pillet., FODI
De cast met o.a. v.l.n.r. Manou Kersting, Peter Thyssen, Jan Schepens en Fabrice Pillet. © FODI

Tickets en info: https://daens.be/.

De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting zal de rol van meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich nemen.Manou Kersting: "Ik ben al meer dan 35 jaar bezig en toch zal deze productie iets heel nieuws zijn. Ook in dit stuk zal ik de bad guy spelen en ik heb dan ook erg veel zin om mijn tanden hier in te zetten." Voor Peter Thyssen in de komische rol van Ponnet is Daens een blij weerzien met Studio 100. "Ik mocht in 't verleden voor Studio 100 al heel wat mooie rollen spelen. Deze rol van Ponnet is voor mij als acteur iets waar ik me volledig in kan smijten."Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor iedere nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een nieuwe versie van deze succesmusical. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45. De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedjesteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd, namelijk priester Adolf Daens.(PADI)