Véronique De Kock in Disneyland Paris: “Hoe vlugger de attracties gaan, hoe beter ik mij voel”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Disneyland Paris vierde 90 jaar Mickey Mouse tijdens Disney’s Betoverende Kerst : Mickey’s Vrolijke Kerstfeest. Tot en met zondag 6 januari kan je op Mickey’s Vrolijke Kerstfeest genieten van nieuwe verrassingen. Tijdens de Grandioze Mickey Mouse Party staat Mickey in het middelpunt van de evenementen. Véronique De Kock en haar gezin maakten de opening van het kerstseizoen 2018 mee. Ieder jaar rond deze periode brengt Véronique met haar gezin een bezoek aan Disneyland Paris. Of ze schrik heeft om op een attractie plaats te nemen ? “Wat denk je wel van mij? Hoe vlugger de attracties gaan, hoe beter ik mij voel”, glimlacht ze.

Véronique komt al zeker twaalf keer rond kerst naar Disneyland Paris. Vanaf het moment dat de kerstversiering opgehangen wordt, kijkt Véronique of ze vrij is om naar Disneyland Parijs te reizen. Vorig weekend was ze present, samen met haar partner Manuel, de kinderen Sébastien en Maximilien. “Ieder jaar, altijd rond deze periode komen we af. Ik ben geen Halloween-fanaat. De kerst is een leukere periode. De muziek is mooi, de versieringen zijn prachtig”, zegt Véronique op zondagmiddag in Restaurant des Stars. “Of ik op de attracties zit. Wat is dat nu ? Dat is straf dat je zoiets denkt. Ik sprong al uit een vliegtuig… Dan zijn die attracties hier daarmee vergeleken toch niets. Ik ben een fanaat van de Tower of Terror. ‘t Was de eerste keer met de zoon. Ik had meer schrik voor hem, maar ‘t is een échte jongen. Hij wilde het direct opnieuw doen. Ik denk dat we alle snelle dingen hebben gedaan. Het is zo tof hier. Maar ga ik naar andere parken in ons land, dan is het tof van personages te zien die de kinderen kennen uit het dagdagelijkse leven. Hier staan de films in de spotlights. De kinderfilms en Toy Story zijn dan meer voor de jongste Maximilien. Hij blijft maar kijken en hij vindt dat leuk. Iedereen ontdekt hier wel zijn eigen personages en dat is wel tof. Dit is ons park, dat is niet zover. Anderhalf uur met de trein en je bent er. Dan blijven we één nacht. Ze hebben hier ook toffe winkeltjes. Of ik Disneyland-merchandising verzamel (lacht)? In de keuken heb ik er veel staan (koekentrommels, bakvormen, enz..). We wachten van shoppen tot ‘t laatste, zodat we niet met de vele zakken moeten rondlopen. We kopen natuurlijk ook cadeautjes. We splitsen ons op, zodat de kleinste niet ziet wat we allemaal aankopen voor de december-maand.”

Ik ben geen Halloween-fanaat. De kerst is een leukere periode.

Zodra de gasten het Disneyland Park binnenkomen, worden zij verwelkomd met een reusachtige kerstboom en sneeuw die iedere dag neerdwarrelt. Vervolgens kunnen de bezoekers zich verder laten onderdompelen in de magie van kerst met een unieke nieuwe 4D attractie en betoverende shows. Tot zondag 6 januari is de nieuwe attractie Mickey’s PhilharMagic in Discoveryland in het Disneyland Park. Het is een unieke attractie in Europa met een 4D ervaring in het Discovery Theater, waarin Mickey en Donald de gasten meenemen in de wondere en muzikale wereld van de grootste Disney klassiekers, zoals Aladdin, De Kleine Zeemeermin, The Lion King… De ondeugende Donald Duck zorgt voor een aantal nieuwe wendingen. Gasten die van kerstliedjes houden kunnen dan weer genieten van de nieuwe show Christmas Songtime in het Videopolis Theater in Discoveryland. Iedere dag krijgen ze de kans om deel te nemen aan de show, samen met Mickey, Minnie, Goofy, de professionele zangers van Disney. Christmas Songtime is een onderdeel van het programa Disney Performing Arts.

https://www.youtube.com/watch?v=Wg_B9PO8RCw

Tijdens Disney’s Betoverende Kerst: Mickey’s Vrolijke Kerstfeest maakt de Disney’s Christmas Parade een grote comeback en verspreidt twee dagen de magische winter over het Disneyland Park, met sneeuw die neerdwarrelt in Main Street U.S.A. Micky en Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy leiden de dans. Ze bereiden zich voor op kerst, samen met al hun vrienden. Ook Woody en Buzz Light Year van Disney * Pixar’s Toy Story nemen deel aan het plezier in dit magische winterwonderland, samen met dansende peperkoekmannen en allerlei andere kerstattracties. Tijdens Mickey’s Vrolijke Kerstfeest kunnen de gasten Marie van de Aristokatten, Dagobert Duck, Peter Pan, Miss Bunny en vele andere Disney-figuren ontmoeten. Ook de kerstman komt naar Disneyland Paris en neemt tot en met 25 december zijn intrek in Meet Mickey Mouse waar hij de gasten onthaalt voor een magische ontmoeting.

https://www.youtube.com/watch?v=mPm7lieteV8

Iedere avond worden de duizenden lampjes in de 24 meter hoge kerstboom in het Disneyland Park ontstoken tijdens een betoverende show met Mickey, Minnie en de kerstman. Zij tellen, samen met de gasten, feestelijk af en door de betoverende kerstverlichting, sneeuw en Disney magie worden de gasten ondergedompeld in de magie van kerst. Om 90 jaar Mickey Mouse te vieren is de kerstboom versierd met nieuwe decoraties en heeft de show een nieuw muzikaal intermezzo, speciaal voor Mickey.

https://www.youtube.com/watch?v=gJIxL_v5UA0

Voor het tweede jaar op rij viert ook het Walt Disney Studios Park kerst. Na het eerste sensationele seizoen vestigt Mickey’s Big Band Christmas zich in het Animagique Theater. Deze liveshow is een combinatie van traditionele muziek en typische Disney magie met een jazzband en energieke tapdansnummers; Iedere dag brengt de show een eerbetoon aan de mooiste melodieën van de winter en nodigt de gasten uit om in de kerststemming te komen met de Big Band, zangers, dansers en natuurlijk Disney-figuren. Een absolute must-see : Mickey’s drumsolo ! Gasten kunnen hun dag in Disneyland Paris afsluiten met Goofy’s Incredible Christmas. Deze meeslepende avondshow maakt gebruik van mapping technologie en adembenemende speciale effecten op de muren van de Twilight Zone Tower of Terror. Mickey en Minnie Mouse nemen de gasten, samen met hun vrienden Goofy, Donald Duck en Katrien, mee op een fantastische reis over spectaculaire landschappen, van de Noordpool tot het meest verbazingwekkende feest dat je je ooit zou kunnen voorstellen. En Goofy heeft een aantal verrassingen in petto.

Disney’s Betoverende Kerst: Mickey’s Vrolijke Kerstfeest en de feestelijke evenementen voor het 90e jubileum van Mickey Mouse duren tot en met 6 januari 2019.

(PADI – video’s Jelle)