Na twee succesvolle uitverkochte concerten in 2012 en 2013 komt Eric Conley & The Barry White Experience terug naar Oostende. Zanger Eric Conley brengt een hommage aan het Amerikaanse soulicoon Barry White. Eric Conley - een man uit Georgia (USA) - brengt in het Kursaal een eerbetoon aan zijn veel te vroeg overleden idool Barry White. In zijn jonge jaren kwam men tot de ontdekking dat de stem van Eric - zanger in een gospelkoor - als twee druppels water leek op die van muzikant, zanger en producer Barry White. Daar speelde men op in. Eric werd in Europa heel vlug als rasecht soultalent ontdekt. Hij deelde diverse podia met de beste R&B soul classics van de jaren zeventig, tachtig en negentig. Met zijn unieke, diepe en warme stem werd het snel duidelijk dat deze artiest de enige was die de Voice of Love van Barry White kon evenaren. Eric begon met een eigen orkest, waarmee hij nog altijd blijft optreden voor de meest elite evenementen in Europa.

Eric Conley van The Barry White Experience. © FODI

Bijna vijftien jaar na het overlijden van de enige echte Barry White tourt The Barry White Experience doorheen de wereld. Op die manier wordt de muziek van de legendarische Barry White in de harten van de muziekliefhebbers levend gehouden. Frontman Eric Conley schittert niet alleen in zijn strakke pak, maar hij maakt nog meer indruk met zijn warme soulstem en entertainerskwaliteiten. Een achttienkoppig internationaal orkest met danseressen brengt, samen met hem, een dikke twee uur de grootste hits van Barry White. What Am I Gonne Do, Never Gonne Give You Up, The First, The Last, My Everything, Let The Music Play...

A Tribute to The Bee Gees. © FODI

Met talrijke nummer 1-hits en meer dan 100 miljoen verkochte platen wereldwijd hoeft het succes van de unieke band The Bee Gees niet nader toegelicht te worden. Maar weinig bands telden zoveel fans, maar slechts weinigen zagen de Gibb-broers ook live optreden. Door het overlijden van Maurice Gibb in 2003 en van Robin Gibb in 2012 zullen er jammer genoeg ook nooit meer concerten zijn van de Gibb-broers. Night Fever - The Very Best Of The Bee Gees is de meest authentieke en succesvolste Bee Gees Tribute Show wereldwijd. Sinds 2007 maken de bandleden er een erezaak van om de hits van The Bee Gees zo authentiek en perfect mogelijk te zingen. Tegelijk voegen ze aan hun show een persoonlijke noot aan toe. Gebaseerd op het legendarische concert One Night Only in 1997 in Las Vegas creëerde Night Fever de nieuwe show Nights On Broadway. Nieuwsgierig? Dan moet je zeker afkomen naar Kursaal Oostende. Sluit je ogen en sta ervan versteld hoe dicht Night Fever de originele Bee Gees-sound benadert. Ga mee op reis terug in de tijd en geniet van klassiekers als Massachusetts, Stayin Alive, Tragedy, Words, You Win Again, Jive Taking... Dit alles vertolkt door Michael Zai (Barry Gibb), Franco Leon (Robin Gibb) en Uwe Haselsteiner (Maurice Gibb), bijgestaan door professionele bandleden.

De prijs van de tickets voor zowel The Barry White Experience en The Bee Gees bedraagt 55, 45 en 35 euro, inclusief reservatiekosten. Er zijn ook avant-spectacle diners in Brasserie Henry en Ostend Queen: www.kursaaloostende.be/events/detail/581/150 en 591/1517. Info en tickets : 070 66 06 01 - www.kursaaloostende.be.