Bij Studio 100 in Schelle verwelkomde Marie de pers voor een babbel rond de nieuwe zomersingle en ook over het komende Ketnet-avontuur. We droegen een mondmasker, deden gel op onze handen en hielden anderhalve meter afstand. Ondanks deze veiligheidsmaatregelen werd het toch een toffe babbel met de dochter van de Studio 100-baas Gert Verhulst. Geniet van ons gesprek !

Ben je het al gewoon van een beetje de 'nieuwe Gert' te zijn ?

Marie : "Ik wist al anderhalf jaar dat ik het nieuwe baasje van Samson ging worden. Ik had dus al anderhalf jaar de tijd om aan dit idee te wennen. Ik ben nu een half jaar officieel het extra baasje én ik moet zeggen dat het ondertussen al begin te wennen. In 't begin was het wel raar omdat ik ook het idee had van Samson & Gert. Nu heb ik vooral veel plezier."

Die verandering is voor veel mensen een beetje afkicken. Denk je dat de vele fans heel vlug de klik gaan maken ?

Marie : "Dat zal niet voor iedereen gemakkelijk gaan. Er zullen altijd mensen zijn die het vroeger veel beter vonden. Dat is iedereen hun volste recht. Iedereen mag daarover dus vinden wat hij of zij wil. Maar zoals je bij K3 merkte : er komt altijd een nieuwe generatie kinderen. Binnen twee à drie jaar zal er ook een generatie kinderen bestaan, die Gert als Samson & Gert niet hebben gekend. Ik denk dat dit allemaal wel heel snel een gewoonte zal worden."

Kreeg je instructies van je vader op wat je allemaal moet letten ?

Marie : "Neen hoor. Mijn vader geeft geen tips. Hij laat mij mijn eigen ding doen. Het is ook niet de bedoeling dat ik een exacte kopie word van wat hij 30 jaar lang deed. Hij laat mij doen. Is het niet goed, dan zal ik het vast wel horen. Ik denk dat hij over het algemeen heel tevreden is. Hij stuurt wel eens een berichtje naar mij dat hij het nieuwe liedje hoorde en dat hij dat supermooi vindt of dat hij de nieuwe foto's goed vindt."

Ligt de lat hoger voor je of denk je : ik doe gewoon mijn eigen ding ?

Marie : "Uiteraard ligt de lat hoog. Ik moet inspringen voor iemand die dat 30 jaar lang zelf deed. Iemand die dat zelf bedacht, alles creëerde én uitwerkte. Natuurlijk zorgt dat voor een bepaalde druk. Aangezien ik niet probeer om mijn vader exact na te doen en probeer mijn eigen ding te doen, kan ik dat een beetje los laten. Dat gaat dan veel gemakkelijker."

Hoe blij ben je persoonlijk dat het een beetje in de familie blijft ?

Marie : "Ik had het heel raar gevonden moest het iemand anders zijn geworden. Voor mij was het in eerste instantie geen optie dat mijn vader ging stoppen. Ik heb nooit nagedacht dat hij ooit ging stoppen. En ging hij ooit stoppen, dan dacht ik dat het afgelopen zou zijn met Samson & Gert. Maar mijn vader had er vertrouwen in dat ik goed voor Samson zou zorgen. Wie ben ik dan wel om aan zijn woorden te twijfelen."

Wat is het moeilijkste wanneer je met Samson op het podium staat ? Op wat moet jij vooral letten ?

Marie : "Ik moet mij enorm focussen op het zingen. Ik ben heel blij dat ik Samson heb, die mij daarin steunt en die daarin goed is. Samson doet het ook al 30 jaar en daarin is hij fantastisch goed. Ik ben blij dat hij mij steunt."

Na de single 'Samson & Marie' is er nu de zomersingle 'Grote rode luchtballon' geworden. Het verhaal is zeker en vast niet moeilijk...

Marie (lacht) : "Het is een vrolijk liedje. Dat is wel de bedoeling in de zomer. Ik heb altijd al eens willen vliegen in een luchtballon. Ik ben blij dat ik voor de videoclip eens écht mocht meevliegen in een grote rode luchtballon. Dat is iets wat ik weer kan afvinken op mijn lijst van dingen die ik ooit één keer wilde doen. Of ik angst had ? Absoluut niet. Ik heb helemaal geen hoogtevrees. Het was fantastisch ! En inderdaad, 't was de allereerste keer dat ik met een luchtballon mocht meevliegen. Ik had veel plezier tijdens de opnames. Ik heb vaak hartelijk moeten lachen. Akkoord, er waren de opnames, maar ik kon toch genieten tijdens mijn vlucht in de lucht. Nu vrijdag komt de videoclip uit. Je zal ook bemerken dat er beelden in voorkomen die ik zelf mocht filmen. Wegens corona kon er geen cameraman mee in de luchtballon. Kijk je echter naar de beelden die ik maakte, dan zal je duidelijk zien dat ik van mijn eerste vlucht in de luchtballon écht heb genoten."

Ketnet brengt een nieuwe reeks uit. Zijn er al veel afleveringen ingeblikt ?

Marie : "We zijn een hele hoop afleveringen aan het draaien. Er komen vijf afleveringen per week op Ketnet. We zijn nu twee weken aan het draaien. We wachten natuurlijk af tot de lockdown voorbij was en we terug bij elkaar mochten komen, want veiligheid komt op de eerste plaats. De cameramensen en de crew dragen allemaal een mondmasker. Samson & ik hebben geluk, want hondjes en corona dat is geen probleem."

We leven in een rare tijd. Kijk je nu anders op naar 't leven na heel die lockdown-periode ? Indien ik mij niet vergis, vertoefde je tijdens deze lockdown bij je vader en zijn echtgenote in Oostduinkerke ?

Marie : "Ik zat inderdaad met mijn familie in lockdown in Oostduinkerke. We proberen altijd het beste van alles te maken. We hebben nu tijd met elkaar gespendeerd, terwijl we normaal geen tijd voor elkaar hebben. We zijn altijd druk bezig met onze job. Nu moesten we gedwongen bij elkaar blijven, waar we als familie altijd van hebben genoten. Tijdens de lockdown had ik veel tijd om te zingen, om te oefenen en om mij voor te bereiden op alles wat er op mij afkomt. Ik weet niet of ik anders op het leven ben gaan kijken, maar ik denk wel dat ik de mensen rondom mij nog meer ben gaan waarderen."

Ben je als jonge vrouw toch geen beetje angstig geworden nu je hebt beseft hoe vlug het leven kan veranderen, ook voor jonge mensen ?

Marie : "Ik ben geen angstig type, maar ik ben mij wel bewust geworden van de wetten van de natuur die beslissen wat er kan gebeuren. Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen zich aan de regels gaat houden. Een mondmasker dragen, afstand houden en dit zolang de regering dat voorschrijft. En dan vooral rustig blijven."

In oktober komt het eerste album van Samson & Marie uit., PADI/Daniël
In oktober komt het eerste album van Samson & Marie uit. © PADI/Daniël

Wat brengt 2020 nog voor Samson & Marie ?

Marie : "Deze zomer zijn er al optredens verplaatst naar 2021. Ik bemerkte al dat organisaties oplossingen aan het zoeken zijn voor het coronaprobleem, zoals een mindere bezetting in zalen, alles op een andere manier aanpakken. Je voelt wel dat er interesse komt van bepaalde organisaties. Ik hoop dat wij in 2020 nog heel veel samen de baan op kunnen en dat we vanaf september veel afleveringen kunnen brengen op Ketnet. We zijn ook bezig met een album rond Samson & Marie dat in oktober zal uitkomen. Uiteraard staan onze eigen twee liedjes daar ook op."

Heb je nog een andere band met onze provincie naast het feit dat je vader in Oostduinkerke woont ?

Marie : "Ik ben helemaal zot van de zee én vooral van Oostduinkerke. Natuurlijk ook van De Panne, want daar ligt Plopsaland. Moet ik kiezen tussen de bossen, de Ardennen of de zee, dan staat de zee altijd centraal. Wil ik uitwaaien, wil ik één dagje niets doen, dan wordt het dé zee." (PADI)

De nieuwe zomersingle 'Grote rode luchtballon' van Samson & Marie is vanaf nu te beluisteren via Spotify, Apple Music en Deezer. De bijbehorende videoclip is vanaf vrijdag 26 juni te zien op Studio 100 TV, het Youtube kanaal van Samson en de gratis Studio 100 GO app.

Bij Studio 100 in Schelle verwelkomde Marie de pers voor een babbel rond de nieuwe zomersingle en ook over het komende Ketnet-avontuur. We droegen een mondmasker, deden gel op onze handen en hielden anderhalve meter afstand. Ondanks deze veiligheidsmaatregelen werd het toch een toffe babbel met de dochter van de Studio 100-baas Gert Verhulst. Geniet van ons gesprek !Ben je het al gewoon van een beetje de 'nieuwe Gert' te zijn ?Marie : "Ik wist al anderhalf jaar dat ik het nieuwe baasje van Samson ging worden. Ik had dus al anderhalf jaar de tijd om aan dit idee te wennen. Ik ben nu een half jaar officieel het extra baasje én ik moet zeggen dat het ondertussen al begin te wennen. In 't begin was het wel raar omdat ik ook het idee had van Samson & Gert. Nu heb ik vooral veel plezier."Die verandering is voor veel mensen een beetje afkicken. Denk je dat de vele fans heel vlug de klik gaan maken ?Marie : "Dat zal niet voor iedereen gemakkelijk gaan. Er zullen altijd mensen zijn die het vroeger veel beter vonden. Dat is iedereen hun volste recht. Iedereen mag daarover dus vinden wat hij of zij wil. Maar zoals je bij K3 merkte : er komt altijd een nieuwe generatie kinderen. Binnen twee à drie jaar zal er ook een generatie kinderen bestaan, die Gert als Samson & Gert niet hebben gekend. Ik denk dat dit allemaal wel heel snel een gewoonte zal worden."Kreeg je instructies van je vader op wat je allemaal moet letten ?Marie : "Neen hoor. Mijn vader geeft geen tips. Hij laat mij mijn eigen ding doen. Het is ook niet de bedoeling dat ik een exacte kopie word van wat hij 30 jaar lang deed. Hij laat mij doen. Is het niet goed, dan zal ik het vast wel horen. Ik denk dat hij over het algemeen heel tevreden is. Hij stuurt wel eens een berichtje naar mij dat hij het nieuwe liedje hoorde en dat hij dat supermooi vindt of dat hij de nieuwe foto's goed vindt."Ligt de lat hoger voor je of denk je : ik doe gewoon mijn eigen ding ?Marie : "Uiteraard ligt de lat hoog. Ik moet inspringen voor iemand die dat 30 jaar lang zelf deed. Iemand die dat zelf bedacht, alles creëerde én uitwerkte. Natuurlijk zorgt dat voor een bepaalde druk. Aangezien ik niet probeer om mijn vader exact na te doen en probeer mijn eigen ding te doen, kan ik dat een beetje los laten. Dat gaat dan veel gemakkelijker."Hoe blij ben je persoonlijk dat het een beetje in de familie blijft ?Marie : "Ik had het heel raar gevonden moest het iemand anders zijn geworden. Voor mij was het in eerste instantie geen optie dat mijn vader ging stoppen. Ik heb nooit nagedacht dat hij ooit ging stoppen. En ging hij ooit stoppen, dan dacht ik dat het afgelopen zou zijn met Samson & Gert. Maar mijn vader had er vertrouwen in dat ik goed voor Samson zou zorgen. Wie ben ik dan wel om aan zijn woorden te twijfelen."Wat is het moeilijkste wanneer je met Samson op het podium staat ? Op wat moet jij vooral letten ?Marie : "Ik moet mij enorm focussen op het zingen. Ik ben heel blij dat ik Samson heb, die mij daarin steunt en die daarin goed is. Samson doet het ook al 30 jaar en daarin is hij fantastisch goed. Ik ben blij dat hij mij steunt."Na de single 'Samson & Marie' is er nu de zomersingle 'Grote rode luchtballon' geworden. Het verhaal is zeker en vast niet moeilijk...Marie (lacht) : "Het is een vrolijk liedje. Dat is wel de bedoeling in de zomer. Ik heb altijd al eens willen vliegen in een luchtballon. Ik ben blij dat ik voor de videoclip eens écht mocht meevliegen in een grote rode luchtballon. Dat is iets wat ik weer kan afvinken op mijn lijst van dingen die ik ooit één keer wilde doen. Of ik angst had ? Absoluut niet. Ik heb helemaal geen hoogtevrees. Het was fantastisch ! En inderdaad, 't was de allereerste keer dat ik met een luchtballon mocht meevliegen. Ik had veel plezier tijdens de opnames. Ik heb vaak hartelijk moeten lachen. Akkoord, er waren de opnames, maar ik kon toch genieten tijdens mijn vlucht in de lucht. Nu vrijdag komt de videoclip uit. Je zal ook bemerken dat er beelden in voorkomen die ik zelf mocht filmen. Wegens corona kon er geen cameraman mee in de luchtballon. Kijk je echter naar de beelden die ik maakte, dan zal je duidelijk zien dat ik van mijn eerste vlucht in de luchtballon écht heb genoten."Ketnet brengt een nieuwe reeks uit. Zijn er al veel afleveringen ingeblikt ?Marie : "We zijn een hele hoop afleveringen aan het draaien. Er komen vijf afleveringen per week op Ketnet. We zijn nu twee weken aan het draaien. We wachten natuurlijk af tot de lockdown voorbij was en we terug bij elkaar mochten komen, want veiligheid komt op de eerste plaats. De cameramensen en de crew dragen allemaal een mondmasker. Samson & ik hebben geluk, want hondjes en corona dat is geen probleem."We leven in een rare tijd. Kijk je nu anders op naar 't leven na heel die lockdown-periode ? Indien ik mij niet vergis, vertoefde je tijdens deze lockdown bij je vader en zijn echtgenote in Oostduinkerke ?Marie : "Ik zat inderdaad met mijn familie in lockdown in Oostduinkerke. We proberen altijd het beste van alles te maken. We hebben nu tijd met elkaar gespendeerd, terwijl we normaal geen tijd voor elkaar hebben. We zijn altijd druk bezig met onze job. Nu moesten we gedwongen bij elkaar blijven, waar we als familie altijd van hebben genoten. Tijdens de lockdown had ik veel tijd om te zingen, om te oefenen en om mij voor te bereiden op alles wat er op mij afkomt. Ik weet niet of ik anders op het leven ben gaan kijken, maar ik denk wel dat ik de mensen rondom mij nog meer ben gaan waarderen."Ben je als jonge vrouw toch geen beetje angstig geworden nu je hebt beseft hoe vlug het leven kan veranderen, ook voor jonge mensen ?Marie : "Ik ben geen angstig type, maar ik ben mij wel bewust geworden van de wetten van de natuur die beslissen wat er kan gebeuren. Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen zich aan de regels gaat houden. Een mondmasker dragen, afstand houden en dit zolang de regering dat voorschrijft. En dan vooral rustig blijven."Wat brengt 2020 nog voor Samson & Marie ?Marie : "Deze zomer zijn er al optredens verplaatst naar 2021. Ik bemerkte al dat organisaties oplossingen aan het zoeken zijn voor het coronaprobleem, zoals een mindere bezetting in zalen, alles op een andere manier aanpakken. Je voelt wel dat er interesse komt van bepaalde organisaties. Ik hoop dat wij in 2020 nog heel veel samen de baan op kunnen en dat we vanaf september veel afleveringen kunnen brengen op Ketnet. We zijn ook bezig met een album rond Samson & Marie dat in oktober zal uitkomen. Uiteraard staan onze eigen twee liedjes daar ook op."Heb je nog een andere band met onze provincie naast het feit dat je vader in Oostduinkerke woont ?Marie : "Ik ben helemaal zot van de zee én vooral van Oostduinkerke. Natuurlijk ook van De Panne, want daar ligt Plopsaland. Moet ik kiezen tussen de bossen, de Ardennen of de zee, dan staat de zee altijd centraal. Wil ik uitwaaien, wil ik één dagje niets doen, dan wordt het dé zee." (PADI)De nieuwe zomersingle 'Grote rode luchtballon' van Samson & Marie is vanaf nu te beluisteren via Spotify, Apple Music en Deezer. De bijbehorende videoclip is vanaf vrijdag 26 juni te zien op Studio 100 TV, het Youtube kanaal van Samson en de gratis Studio 100 GO app.