Peter Carpentier (43) is al zestien jaar getrouwd met Sofie Clabau en woont in Poperinge. Hij is de papa van Laurens (12). Beroepshalve werkt hij bij Picanol in Ieper. Peter is lid van de Koninklijke Poperingse Harmonie St.-Cecilia. In 1997 werd hij aangesteld als Prins Carnaval van Poperinge. Tot op heden werkt hij nog altijd actief mee aan het jaarlijks KeiKoppenCarnaval.

Vandaag is het vijftien jaar Laura Lynn. Weet jij nog waar en wanneer je haar voor de allereerste keer zag optreden ?

Peter : "Haar allereerste optreden herinner ik mij nog héél goed. Ik keek er zo naar uit toen ze op 23 september 2006 op het podium stond ter gelegenheid van het festival voor 70 jaar Picanol, waar ik tewerkgesteld ben."

Op 23 september 2006 woonde Peter het allereerste optreden bij van Laura Lynn bij Picanol in Ieper., Repro FODI
Op 23 september 2006 woonde Peter het allereerste optreden bij van Laura Lynn bij Picanol in Ieper. © Repro FODI

Waarom werd je fan van Laura Lynn én van niemand anders ?

Peter : "Op een winteravond in december 2005 zaten m'n vrouw en ik gezellig te kijken naar een muziekspecial van Laura Lynn op TV. We hadden eerder op het jaar al kunnen kennis maken met haar eerste singel Je hebt me 1000 x belogen. Ik was zo enthousiast dat ik vroeg aan m'n vrouw of ik mij mocht inschrijven in de fanclub. Begin 2006 heb ik dat dan ook gedaan. Dat ik grote fan ben geworden van Laura Lynn en van niemand anders heeft met een gevoel te maken net zoals met vele andere dingen in het leven."

Was je misschien ooit 'een beetje verliefd' op haar ?

Peter (lacht) : "Helemaal niet ! Laura Lynn heeft een prachtige stem. We horen haar héél graag zingen, ze heeft een mooie uitstraling. Laura Lynn is een deel van ons leven geworden, waar we met ons gezin graag naartoe gaan als er een optreden is."

Hoeveel keren ging je al naar optredens van haar in die voorbije vijftien jaar ?

Peter : "Tijdens ieder optreden neem ik foto's om ze achteraf in een mapje op de computer als herinnering te bewaren. Toen ik een collage maakte van 17 foto's ter gelegenheid van vijftien jaar Laura Lynn was het niet simpel om tussen die vele foto's er de mooiste uit te zoeken. Het exacte aantal optredens weet ik niet juist, omdat ik nog foto's op de computer moet zetten, maar het zouden er nu ongeveer bijna 120 moeten zijn."

Op 15 november 2009 volgde er een etentje omdat Peter tot Mister Laura Lynn was verkozen., Repro FODI
Op 15 november 2009 volgde er een etentje omdat Peter tot Mister Laura Lynn was verkozen. © Repro FODI

De mooiste momenten ?

Peter : "Dat is een moeilijke vraag om daar op te antwoorden, want vanaf haar eerste optreden tot op vandaag was ieder optreden voor ons zo mooi. Als ik er dan toch drie zou moeten uit kiezen, dan zou dat zijn toen ik in 2009 verkozen werd tot Mister Laura Lynn, de optredens die ze in stad Poperinge heeft gedaan en de shows waaraan ze dit jaar voor de derde maal zal aan mee doen met Jacky Lafon in Het Witte Paard te Blankenberge."

Heb je een hechte band met Laura Lynn en haar familie ?

Peter : "Wanneer je na vijftien jaar en zoveel optredens na ieder optreden een foto neemt aan de fanstand met Laura Lynn, dan word er ook al eens gepraat met haar. Tijdens het wachten aan de fanstand word er dan ook gepraat met haar mama die fantastisch werk levert voor haar dochter."

Welke liedjes vind je de mooiste ?

Peter : "Dat is terug een moeilijke vraag om te beantwoorden, want na zoveel nummers in die vijftien jaar de mooiste eruit kiezen is niet gemakkelijk. Maar mijn voorkeur : Hemelsblauwe Ogen, Ik trek het mij niet aan, Laura Lynn Medley. Eén nummer heeft me wel enorm ontroerd toen ze vorig jaar tijdens de show met Jacky Lafon in het Witte Paard te Blankenberge Don't Cry For Me Argentina zong. Ik werd er stil van."

Je bent na vijftien jaar wel een superfan. Luister ze naar je, kan je haar goede raad geven, steun je haar in moeilijke momenten ?

Peter : "Artiesten zijn ook maar gewone mensen en hebben in hun privé ook hun moeilijke momenten, maar ook al ben je superfan de afstand moet je kunnen bewaren tussen Laura Lynn en haar privé-leven. Er worden jammer genoeg al teveel artikels geschreven die voor een artiest pijnlijk zijn, terwijl het ook maar gewone mensen zijn. Wanneer je weet dat ze het moeilijk heeft, kan je na een optreden Laura dan eens goeie moed inspreken of een schouderklopje geven. Waarom niet ?"

Kwam ze al eens naar je thuis ?

Peter : "Toen ik in oktober 2009 verkozen werd tot Mister Laura Lynn werden m'n vrouw en ik in november van dat jaar door Laura Lynn met een limousine opgehaald aan m'n huis. We reden toen naar een restaurant in Ardooie, waar Laura Lynn ons samen met de Miss Laura Lynn trakteerde op een etentje omdat we de Miss/Mister verkiezing hadden gewonnen. Onvergetelijk ! Zalig toch !"

Optredens, dat kost geld. Een dure hobby ? Wat zegt je vrouw daarvan ?

Peter : "Toen ik op die winteravond in 2005 vroeg aan m'n vrouw om lid te worden van de fanclub had ik in eerste instantie niet verwacht dat Laura Lynn een deel van ons leven zou worden. Ooit hoopte ik om live eens een optreden te kunnen bij wonen en dat gebeurde dan op 23 september 2006 in Picanol. Toen wilde ik natuurlijk nog meer zien van Laura Lynn en schreven we ons in voor de Fanreis op 11 november 2006 naar Disneyland. Tijdens de rit naar Disneyland leerden we andere fans kennen, waarmee we in het begin heel veel samen naar optredens gingen. Ook in 2010 leerden we nog mensen kennen die nu fantastische vrienden zijn geworden. We blijven dan ook Laura Lynn heel hard steunen en dat ze nog lang mag blijven optreden. Dat het een dure hobby is zou ik nu niet durven zeggen, want veel optredens die we al hebben gedaan zijn gesponsord door de organisatie. Enkel de shows kosten geld, maar iemand die fan is van een voetbalploeg geeft ook iedere week z'n geld uit. Dan valt het nog best mee om fan te zijn van een artiest. Ik heb een fantastische vrouw die eigenlijk ook mee stapte in het verhaal. Ik denk dat ik geen vijf optredens in die vijftien jaar heb gedaan zonder mijn vrouw. Anekdote : Toen onze zoon nog maar een maand oud was en we naar een signeersessie gingen in Mediamarkt moest m'n vrouw nog eerst een fles melk geven voordat we naar binnen konden gaan. Leuk hé !"

Optreden Laura Lynn, september 2014., Repro FODI
Optreden Laura Lynn, september 2014. © Repro FODI

Hoe zou je zangeres Laura Lynn omschrijven ?

Peter : "Laura Lynn geeft altijd het beste van zichzelf op het podium. Ze beschikt over een fantastische uitstraling en probeert ieder optreden de ambiance er in te steken. Laura Lynn houdt enorm van haar fans, want op de jaarlijkse fandag zijn er ieder jaar zoveel emoties en wordt er terug geblikt op het voorbije jaar."

Wat wens je haar toe nav. 15 jaar Laura Lynn ?

Peter : "Het is natuurlijk jammer dat het coronavirus is opgedoken en we anders moeten gaan leven zeker nu Laura Lynn haar 15de verjaardag viert, maar de gezondheid staat boven alles. We blijven haar door dik en dun steunen. We wensen haar nog een heel mooie zangcarrière toe met heel veel mooie optredens. Na haar liefdesbreuk wensen we haar privé ook het allerbeste toe. Besluit : VOOR EENS EN ALTIJD FAN VAN LAURA LYNN !" (PADI)

Juli 2016 : optreden Laura Lynn in Ieper., Repro FODI
Juli 2016 : optreden Laura Lynn in Ieper. © Repro FODI
Peter Carpentier (43) is al zestien jaar getrouwd met Sofie Clabau en woont in Poperinge. Hij is de papa van Laurens (12). Beroepshalve werkt hij bij Picanol in Ieper. Peter is lid van de Koninklijke Poperingse Harmonie St.-Cecilia. In 1997 werd hij aangesteld als Prins Carnaval van Poperinge. Tot op heden werkt hij nog altijd actief mee aan het jaarlijks KeiKoppenCarnaval.Vandaag is het vijftien jaar Laura Lynn. Weet jij nog waar en wanneer je haar voor de allereerste keer zag optreden ? Peter : "Haar allereerste optreden herinner ik mij nog héél goed. Ik keek er zo naar uit toen ze op 23 september 2006 op het podium stond ter gelegenheid van het festival voor 70 jaar Picanol, waar ik tewerkgesteld ben."Waarom werd je fan van Laura Lynn én van niemand anders ?Peter : "Op een winteravond in december 2005 zaten m'n vrouw en ik gezellig te kijken naar een muziekspecial van Laura Lynn op TV. We hadden eerder op het jaar al kunnen kennis maken met haar eerste singel Je hebt me 1000 x belogen. Ik was zo enthousiast dat ik vroeg aan m'n vrouw of ik mij mocht inschrijven in de fanclub. Begin 2006 heb ik dat dan ook gedaan. Dat ik grote fan ben geworden van Laura Lynn en van niemand anders heeft met een gevoel te maken net zoals met vele andere dingen in het leven."Was je misschien ooit 'een beetje verliefd' op haar ? Peter (lacht) : "Helemaal niet ! Laura Lynn heeft een prachtige stem. We horen haar héél graag zingen, ze heeft een mooie uitstraling. Laura Lynn is een deel van ons leven geworden, waar we met ons gezin graag naartoe gaan als er een optreden is."Hoeveel keren ging je al naar optredens van haar in die voorbije vijftien jaar ? Peter : "Tijdens ieder optreden neem ik foto's om ze achteraf in een mapje op de computer als herinnering te bewaren. Toen ik een collage maakte van 17 foto's ter gelegenheid van vijftien jaar Laura Lynn was het niet simpel om tussen die vele foto's er de mooiste uit te zoeken. Het exacte aantal optredens weet ik niet juist, omdat ik nog foto's op de computer moet zetten, maar het zouden er nu ongeveer bijna 120 moeten zijn."De mooiste momenten ? Peter : "Dat is een moeilijke vraag om daar op te antwoorden, want vanaf haar eerste optreden tot op vandaag was ieder optreden voor ons zo mooi. Als ik er dan toch drie zou moeten uit kiezen, dan zou dat zijn toen ik in 2009 verkozen werd tot Mister Laura Lynn, de optredens die ze in stad Poperinge heeft gedaan en de shows waaraan ze dit jaar voor de derde maal zal aan mee doen met Jacky Lafon in Het Witte Paard te Blankenberge."Heb je een hechte band met Laura Lynn en haar familie ? Peter : "Wanneer je na vijftien jaar en zoveel optredens na ieder optreden een foto neemt aan de fanstand met Laura Lynn, dan word er ook al eens gepraat met haar. Tijdens het wachten aan de fanstand word er dan ook gepraat met haar mama die fantastisch werk levert voor haar dochter."Welke liedjes vind je de mooiste ? Peter : "Dat is terug een moeilijke vraag om te beantwoorden, want na zoveel nummers in die vijftien jaar de mooiste eruit kiezen is niet gemakkelijk. Maar mijn voorkeur : Hemelsblauwe Ogen, Ik trek het mij niet aan, Laura Lynn Medley. Eén nummer heeft me wel enorm ontroerd toen ze vorig jaar tijdens de show met Jacky Lafon in het Witte Paard te Blankenberge Don't Cry For Me Argentina zong. Ik werd er stil van."Je bent na vijftien jaar wel een superfan. Luister ze naar je, kan je haar goede raad geven, steun je haar in moeilijke momenten ? Peter : "Artiesten zijn ook maar gewone mensen en hebben in hun privé ook hun moeilijke momenten, maar ook al ben je superfan de afstand moet je kunnen bewaren tussen Laura Lynn en haar privé-leven. Er worden jammer genoeg al teveel artikels geschreven die voor een artiest pijnlijk zijn, terwijl het ook maar gewone mensen zijn. Wanneer je weet dat ze het moeilijk heeft, kan je na een optreden Laura dan eens goeie moed inspreken of een schouderklopje geven. Waarom niet ?"Kwam ze al eens naar je thuis ? Peter : "Toen ik in oktober 2009 verkozen werd tot Mister Laura Lynn werden m'n vrouw en ik in november van dat jaar door Laura Lynn met een limousine opgehaald aan m'n huis. We reden toen naar een restaurant in Ardooie, waar Laura Lynn ons samen met de Miss Laura Lynn trakteerde op een etentje omdat we de Miss/Mister verkiezing hadden gewonnen. Onvergetelijk ! Zalig toch !"Optredens, dat kost geld. Een dure hobby ? Wat zegt je vrouw daarvan ? Peter : "Toen ik op die winteravond in 2005 vroeg aan m'n vrouw om lid te worden van de fanclub had ik in eerste instantie niet verwacht dat Laura Lynn een deel van ons leven zou worden. Ooit hoopte ik om live eens een optreden te kunnen bij wonen en dat gebeurde dan op 23 september 2006 in Picanol. Toen wilde ik natuurlijk nog meer zien van Laura Lynn en schreven we ons in voor de Fanreis op 11 november 2006 naar Disneyland. Tijdens de rit naar Disneyland leerden we andere fans kennen, waarmee we in het begin heel veel samen naar optredens gingen. Ook in 2010 leerden we nog mensen kennen die nu fantastische vrienden zijn geworden. We blijven dan ook Laura Lynn heel hard steunen en dat ze nog lang mag blijven optreden. Dat het een dure hobby is zou ik nu niet durven zeggen, want veel optredens die we al hebben gedaan zijn gesponsord door de organisatie. Enkel de shows kosten geld, maar iemand die fan is van een voetbalploeg geeft ook iedere week z'n geld uit. Dan valt het nog best mee om fan te zijn van een artiest. Ik heb een fantastische vrouw die eigenlijk ook mee stapte in het verhaal. Ik denk dat ik geen vijf optredens in die vijftien jaar heb gedaan zonder mijn vrouw. Anekdote : Toen onze zoon nog maar een maand oud was en we naar een signeersessie gingen in Mediamarkt moest m'n vrouw nog eerst een fles melk geven voordat we naar binnen konden gaan. Leuk hé !"Hoe zou je zangeres Laura Lynn omschrijven ? Peter : "Laura Lynn geeft altijd het beste van zichzelf op het podium. Ze beschikt over een fantastische uitstraling en probeert ieder optreden de ambiance er in te steken. Laura Lynn houdt enorm van haar fans, want op de jaarlijkse fandag zijn er ieder jaar zoveel emoties en wordt er terug geblikt op het voorbije jaar."Wat wens je haar toe nav. 15 jaar Laura Lynn ? Peter : "Het is natuurlijk jammer dat het coronavirus is opgedoken en we anders moeten gaan leven zeker nu Laura Lynn haar 15de verjaardag viert, maar de gezondheid staat boven alles. We blijven haar door dik en dun steunen. We wensen haar nog een heel mooie zangcarrière toe met heel veel mooie optredens. Na haar liefdesbreuk wensen we haar privé ook het allerbeste toe. Besluit : VOOR EENS EN ALTIJD FAN VAN LAURA LYNN !" (PADI)