Op het dak van de Lotto Arena met Dana Winner en Alain Clark

Dana Winner: "Ik maak al mijn kledij zélf voor deze show." (Foto FODI) © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het was voorzien dat Dana Winner een kort optreden zou verzorgen op het dak van de Lotto Arena in Antwerpen, maar de weergoden gooiden roet in het eten.

Twee uur voor aanvang van het persmoment besloot de organisatie te verhuizen naar binnen, want het begon boven Merksem hevig te regenen en dat is natuurlijk niet goed voor een muziekinstallatie en nog minder voor de artiest zelf. “Maar wat we beloofden, gaan we wél doen”, zegt Hans Lambrecht, manager van Dana Winner. “Na haar kort optreden in de Lotto Arena gaan we met z’n allen voor een fotomoment naar het dak van de Lotto Arena.”

Waarom op het dak van de wereld? Omdat in 1989 Dana Winner een hit beet had met het nummer Op het dak van de wereld. Vandaar die link met het dak van de Lotto Arena. De fotoshoot in de zon was nog maar net voorbij of er kwamen heel vlug donkere wolken opzetten, waarna de groep moest vluchten om niet volledig kletsnat te worden. Maar Dana Winner mag én kan wel zeggen dat ze ooit op het dak van de Lotto Arena stond!

Charismatische stem

Op zaterdagavond 9 november beleven meer dan 5.000 Dana Winner-fans, samen met hun idool, het moment van het jaar. Dan viert Dana Winner namelijk haar 30-jarige carrière met een grote en unieke show in de Antwerpse Lotto Arena. “Toen wij anderhalf jaar geleden over dit idee begonnen na te denken, verklaarde iedereen ons voor gek. Maar hoe meer twijfel er groeide, hoe sterker werd ons geloof en overtuiging dat het tijd was om opnieuw een concert in te plannen zoals we dat reeds in het Antwerpse Sportpaleis, in Vorst Nationaal, in de Ethias Arena, maar ook in het buitenland al deden”, zegt een overtuigde Dana.

Dana Winner en Alain Clark op het dak van de Lotto Arena. (Foto FODI)
Dana Winner en Alain Clark op het dak van de Lotto Arena. (Foto FODI)© (Foto FODI)

De Limburgse nachtegaal heeft echter nog veel meer in petto voor de fans die zelfs uit Brazilië, Canada en de Filipijnen zullen overvliegen. Dana zal die dag immers op het podium staan met de Nederlandse zanger Alain Clark. “Toen we samen met Gracia Live besloten de handen in elkaar te slaan, kwam al snel de idee om ook een aantal gasten uit te nodigen. Sowieso zette ik in om een van mijn finalisten van The Voice Senior op VTM te overhalen, maar naast Michel Acass ging ik nog op zoek naar een andere zanger. Wij toeren elk jaar enkele maanden lang doorheen de theaters in Nederland en op die manier is mijn oog gevallen op een bijzondere artiest van Nederlandse origine. Toen ik het nummer zag dat Alain Clark – samen met zijn vader – uitbracht, was ik helemaal gewonnen voor deze charismatische stem en artiest”, aldus Dana.

Extra plaatsen

Manager Hans Lambrecht had goed nieuws. Momenteel zijn er al 4.500 tickets de deur uit. Er kunnen 5.000 mensen in de Lotto Arena binnen. Door herschikking van het zaalplan zullen er nog 500 extra plaatsen zijn. “Op iets minder dan vier maanden voor haar concert is dat al een goede voorverkoop”, glundert manager Hans Lambrecht. “Wij zijn uitgegaan van een maximale capaciteit waarbij we vooral de wens van Dana Winner zelf om zo dicht mogelijk bij het publiek te kunnen staan voorop hebben gesteld. Nu blijkt dat de ticketverkoop vlotter loopt dan we hadden durven dromen, hebben we met alle betrokken partijen gezorgd dat we zowel op het middenplein als op de balkons extra plaatsen kunnen creëren. Er worden daardoor nog eens een 500-tal extra plaatsen in verkoop gezet, waardoor er ook opnieuw in verschillende uitverkochte prijscategorieën tickets beschikbaar worden”, vult Sam Perl van Gracia Live aan.

Eigen kledij ontwerpen

Dana ontwerpt haar eigen kledij. Ze won in het verleden al eens een award voor de ‘Best geklede vrouw’ maar dat Dana Winner al meer dan 25 jaar zelf haar eigen podiumoutfits ontwerpt, is voor velen nog een goed bewaard geheim. “Elk jaar doe ik een reeks kerstconcerten doorheen Vlaanderen, Nederland en nu ook weer Duitsland. Ik ben gefascineerd door mode en hou er zo ontzettend van om zelf stoffen te kiezen, een snit te bepalen, silhouetten te maken, … Voor die kerstconcerten heb ik dan ook al jarenlang de gewoonte om zelf mijn kledij te ontwerpen en te laten maken. Voor de Lotto Arena vond ik het dan ook maar gepast om dat niet anders te doen. Ook dat is een deel van mij en dus een onderdeel van 30 jaar carrière. Het overgrote deel van de stoffen is intussen bepaald en de modellen zijn getekend. We zijn nu volop aan de slag om de eerste pasvormen uit te werken”, besluit Dana.

(PADI/ foto’s PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier