Michael Lanzo is boos : “Het Muziekcafé De Toerist in Meulebeke stopt niet !”

Op deze foto kon Michael nog lachen, maar nu kan hij minder lachen door de roddel die wordt rondgestrooid. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Michael Lanzo uit Kachtem runt al drie jaar Het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke. De zanger is helemaal niet te spreken over de roddel die rond gaat dat deze zaak na coronatijden de deuren niet meer zal openen. “Daar is niets van waar. Stop met die zever”, reageert Michael met luide stem.

“Dit jaar zouden we ons driejarig bestaan vieren, maar helaas heeft het coronavirus er een stokje voor gestoken. Net als alle andere horecazaken hopen wij dat we snel terug mogen openen en dat we ons cliënteel opnieuw met open armen kunnen ontvangen. Naast mijn muziekcarrière is het café mijn leven”, bekent Michael. “Ik ben gelukkig als mensen bij ons komen om zich uit te leven en hun vrienden elke week terug zien. Sinds kort krijg ik echter vaak de vraag of het klopt dat wij nooit meer zullen openen en blijkbaar het café laten overnemen. Het ging al zo ver dat ik zelfs een anonieme telefoon kreeg van een mogelijke overnemer. Vorige week heb ik ook al reacties en vragen gekregen van klanten, die triestig en teleurgesteld waren door de roddels. Toen stelde ik hen nog gerust en vertelde ik dat het maar een roddel was, die door een onbekende de wereld is ingestuurd. Maar ik krijg meer en meer de indruk dat die roddel een eigen leven gaat leiden. Ik krijg nu immers wel iedere dag dezelfde vraag voorgeschoteld of het klopt dat we ermee stoppen. Ik zeg heel duidelijk : WE STOPPEN NIET met Het Muziekcafé De Toerist. Het doet mij enorm veel pijn dat door iemand zo’n roddels de wereld worden ingestuurd. Momenteel zijn we opfrissingswerken aan het uitvoeren in de zaak. We kijken enorm uit naar de dag dat we onze klanten terug mogen verwelkomen. We moeten er wel rekening mee houden dat we weliswaar geen gewoon café zijn waar we rekening kunnen houden met social distancing, want de mensen komen toch bij ons om te dansen. Misschien gaan we daarom later mogen openen dan een gewoon café of restaurant, maar we gaan sowieso terug openen. Ook de namiddagshow van Madeliefje worden opnieuw hervat van zodra de veiligheidsraad het licht op groen zet. We wachten dus op de richtlijnen van onze ministers en veiligheidsraad over hoe en wanneer, maar daar zitten nu alle mensen op te wachten die in de horeca werken. We zitten nog boordevol plannen met het Muziekcafé De Toerist en we kijken zelfs al uit naar volgend jaar, want dan vieren we onze vierde verjaardag met een grootse show. Kortom, we sluiten NIET, we blijven OPEN en we gaan nog veel mooie dansmomenten en optredens organiseren”, besluit Michael Lanzo. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier