"Ik sakker wel eens als ik in de file sta, maar nu zou ik er geld voor geven om op de terugweg uit het mooie West-Vlaanderen stil te staan, want dan weet ik dat ik voorafgaandelijk mensen heb kunnen blij maken met mijn muziek", zegt de zangeres die een hit scoort met Jolene, een nummer dat ze uitbracht met haar collega-artiesten Lisa del Bo en Sasha Rosen en wat ook terug te vinden is op Samen, haar recent verschenen album.

Wat was het laatste optreden dat jij hebt afgewerkt ?

Lindsay : "Ik was net begonnen aan de namiddagoptredens in De Postelse Kaasboerin. De shows van maandag 9 tot 12 maart heb ik kunnen afwerken, want aan de tweede week zijn we niet meer kunnen beginnen. Die is ondertussen uitgesteld en doorgeschoven naar januari volgend jaar. Voor mij was het vrij snel duidelijk dat er iets ernstig aan de hand was, maar niet dat het allemaal zo'n omvang en proporties zou aannemen."

Net als velen was je geschrokken dat je plotseling in jouw kot moest blijven ?

Lindsay : "Ja (stilte). Het leek zo onrealistisch. Elke avond keken we naar het nieuws en zagen we hoe de cijfers de hoogte ingingen. Voor we het goed en wel beseften werd er niet meer over een soft-lockdown gespeculeerd, maar was hij realiteit. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat het allemaal zo'n vaart zou lopen."

Net als jouw collega-artiesten leef jij op de baan. Hoe lastig is het nu om in jouw kot te blijven ?

Lindsay : "Heel eerlijk ? Heel lastig (resoluut). Net als mijn collega's ben ik een sociaal iemand die het fijn vindt om met mensen om te gaan en als men je dan vraagt - uiteraard voor de goede zaak - om 1,5 meter afstand te houden en je te houden aan bepaalde regels, heb ik het daar wel moeilijk mee. Ik ben veel op de baan, maar sinds de soft-lockdownmaatregelen beperken de verplaatsingen zich tot enkel boodschappen doen. Ik sakker wel eens als ik in de file sta, maar nu zou ik er geld voor geven om op de terugweg uit het mooie West-Vlaanderen stil te staan, want dan weet ik dat ik voorafgaandelijk mensen heb kunnen blij maken met mijn muziek."

Ben je net als de rest van Vlaanderen aan het koken en bakken geslagen of slaat de verveling toe ?

Lindsay : "Goh, dat valt goed mee (lacht). De ene dag is de andere niet en er zijn dagen dat ik denk : wat moet ik nu doen ?. Gelukkig hebben we thuis een kleine meid rondlopen van 2,5 die ons allen goed bezighoudt en entertaint (lacht). Tekeningen maken, met plasticine figuurtjes maken, winkeltje en in de keuken spelen, we hebben het allemaal al gedaan en als het dan de beurt is aan de papa om met haar te spelen, dan doe ik wat klusjes : mijn keukentafel schilderen, mijn dressing opkuisen, mijn terras schuren... jaja het ligt hier piekfijn erbij."

Lindsay geeft de onderkant van de keukentafel eens een laagje verf., Repro PADI
Lindsay geeft de onderkant van de keukentafel eens een laagje verf. © Repro PADI

Had je vooraf kunnen denken dat we anno 2020 dit zouden meemaken ?

Lindsay : "Eigenlijk niet, want je staat bij zo'n dingen niet echt stil. Je bent als mens zo gewoon van met je vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Pas op, ik snap het perfect dat we nu voorzichtig moeten zijn, voor onszelf en anderen. Ik hoop dat we na deze crisis blijven beseffen hoe belangrijk en waardevol die vrijheid is en dat we er rekening moeten mee houden dat dit scenario zich in de toekomst misschien nog wel eens kan herhalen. Dat is geen kwestie van angst, maar eerder realisme."

Organisatoren zijn begripvol, maar ongetwijfeld heb jij toch wat optredens verloren en dreigt 2020 in het water te vallen, niet ?

Lindsay : "Het was niet evident, maar dankzij de inzet van heel wat organisatoren en de boekingskantoren hebben we de optredens die we konden verplaatsen ook effectief verzet naar een latere datum. Voor maart en april kon dat niet meer, dus daar zijn er heel wat zaken gesneuveld waardoor 2020 sowieso een rampjaar wordt. Muziek en optredens zijn mijn enigste bron van inkomsten. Ook die van mijn partner, Kris, die met House of Entertainment actief is in dezelfde sector. We hebben beiden beperkte inkomsten, maar die zijn niet voldoende om de lopende leningen en kosten af te betalen. Hopelijk moeten we inderdaad niet te lang meer aan onze zuur verdiende spaarcenten zitten."

Wanneer denk of hoop je dat het licht weer op groen staat en je terug kan gaan optreden ?

Lindsay : "We zullen moeten wachten op wat de Nationale Veiligheidsraad beslist en vanaf wanneer zij aangeven dat we weer op een veilige manier, voor ons en het publiek, kunnen optreden. De entertainmentsector was de eerste die het licht uitdeed en het zal ook de laatste zijn die weer mag starten, dus ik vrees dat het nog een tijdje kan duren. Ik maak me vooral zorgen om die social distancing van 1,5 meter die mensen tussen elkaar moeten laten. Ik snap dat het de verspreiding van het virus voorkomt en dat het nodig is, maar voor het publiek wordt dat een uitdaging. Ook al staan de artiesten op het podium, zo'n afstand zal zeker wegen op de sfeer. Laat staan dat een polonaise mogelijk gaat zijn. Met minder mensen ? Kleinschalig ? Wie weet, we gaan het meemaken."

Het belangrijkste is toch dat jullie en je familie gespaard blijven van het coronavirus, niet ?

Lindsay : "We mogen inderdaad van geluk spreken en ik bid daar elke avond voor. Voor mezelf, mijn familie, maar ook voor de mensen in de zorg en iedereen die zijn leven mee op het spel zet om andere mensen te helpen. Als ik de beelden op tv zie wat het virus met een mensenleven kan aanrichten, dan pakt mij dat bij de keel en word ik daar heel stil van."

Valt het thuis zijn mee of is dat ondertussen ook al een sleur ?

Lindsay : "Elk nadeel heeft z'n voordeel, dus ik probeer nu extra te genieten van de tijd die ik samen met mijn gezin kan doorbrengen. In normale, drukke situaties is dat haast onmogelijk. Ik ben graag thuis, maar anderzijds verlang ik ook wel weer naar die vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Ik vind het dus niet erg als we, op een veilige manier, weer kunnen bewegen."

Ook eten klaar maken, hoort erbij, zoals lekkere asperges. Hum..., Repro PADI
Ook eten klaar maken, hoort erbij, zoals lekkere asperges. Hum... © Repro PADI

Hoe ver sta of stond je met nieuwe muzikale plannen en vallen die nu in het water ?

Lindsay : "Jolene, een single die ik recent uitbracht met mijn collega-artiesten Sasha Rosen en Lisa del Bo doet het bijzonder goed in de hitparade en stond enkele weken in de Top 10. Da's fantastisch, maar helaas kunnen we dat nummer - door de strenge maatregelen - niet promoten. Ik hoop dat we dat lied snel op het podium kunnen brengen. Daar kijk ik echt naar uit en ondertussen bekijk ik met mijn team wat we muzikaal de komende maanden gaan uitbrengen. Mogelijk verschijnt er nog een single uit mijn recentste album Samen. Een duet ? Ja, dat zou kunnen. Wie weet (lacht)."

Hoe denk jij dat het coronavirus ons verdere leven zal blijven bepalen ?

Lindsay : "Goh, da's een moeilijke vraag waar heel wat wetenschappers zelfs mee worstelen. Ik vrees, zolang er geen vaccin is, dat we met alle maatregelen rond afstand bewaren en handhygiëne rekening mee moeten houden. Net als iedereen verlang ik naar 'het oude', maar voorlopig houden we vol en blijven we in ons kot." (PADI)

Even gek doen met dochtertje Lisa-Marie., Repro PADI
Even gek doen met dochtertje Lisa-Marie. © Repro PADI

Nog geen fan van Lindsay ? Surf dan toch zeker eens naar haar website : www.lindsay.be.

"Ik sakker wel eens als ik in de file sta, maar nu zou ik er geld voor geven om op de terugweg uit het mooie West-Vlaanderen stil te staan, want dan weet ik dat ik voorafgaandelijk mensen heb kunnen blij maken met mijn muziek", zegt de zangeres die een hit scoort met Jolene, een nummer dat ze uitbracht met haar collega-artiesten Lisa del Bo en Sasha Rosen en wat ook terug te vinden is op Samen, haar recent verschenen album.Wat was het laatste optreden dat jij hebt afgewerkt ?Lindsay : "Ik was net begonnen aan de namiddagoptredens in De Postelse Kaasboerin. De shows van maandag 9 tot 12 maart heb ik kunnen afwerken, want aan de tweede week zijn we niet meer kunnen beginnen. Die is ondertussen uitgesteld en doorgeschoven naar januari volgend jaar. Voor mij was het vrij snel duidelijk dat er iets ernstig aan de hand was, maar niet dat het allemaal zo'n omvang en proporties zou aannemen."Net als velen was je geschrokken dat je plotseling in jouw kot moest blijven ?Lindsay : "Ja (stilte). Het leek zo onrealistisch. Elke avond keken we naar het nieuws en zagen we hoe de cijfers de hoogte ingingen. Voor we het goed en wel beseften werd er niet meer over een soft-lockdown gespeculeerd, maar was hij realiteit. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat het allemaal zo'n vaart zou lopen."Net als jouw collega-artiesten leef jij op de baan. Hoe lastig is het nu om in jouw kot te blijven ?Lindsay : "Heel eerlijk ? Heel lastig (resoluut). Net als mijn collega's ben ik een sociaal iemand die het fijn vindt om met mensen om te gaan en als men je dan vraagt - uiteraard voor de goede zaak - om 1,5 meter afstand te houden en je te houden aan bepaalde regels, heb ik het daar wel moeilijk mee. Ik ben veel op de baan, maar sinds de soft-lockdownmaatregelen beperken de verplaatsingen zich tot enkel boodschappen doen. Ik sakker wel eens als ik in de file sta, maar nu zou ik er geld voor geven om op de terugweg uit het mooie West-Vlaanderen stil te staan, want dan weet ik dat ik voorafgaandelijk mensen heb kunnen blij maken met mijn muziek."Ben je net als de rest van Vlaanderen aan het koken en bakken geslagen of slaat de verveling toe ?Lindsay : "Goh, dat valt goed mee (lacht). De ene dag is de andere niet en er zijn dagen dat ik denk : wat moet ik nu doen ?. Gelukkig hebben we thuis een kleine meid rondlopen van 2,5 die ons allen goed bezighoudt en entertaint (lacht). Tekeningen maken, met plasticine figuurtjes maken, winkeltje en in de keuken spelen, we hebben het allemaal al gedaan en als het dan de beurt is aan de papa om met haar te spelen, dan doe ik wat klusjes : mijn keukentafel schilderen, mijn dressing opkuisen, mijn terras schuren... jaja het ligt hier piekfijn erbij."Had je vooraf kunnen denken dat we anno 2020 dit zouden meemaken ?Lindsay : "Eigenlijk niet, want je staat bij zo'n dingen niet echt stil. Je bent als mens zo gewoon van met je vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Pas op, ik snap het perfect dat we nu voorzichtig moeten zijn, voor onszelf en anderen. Ik hoop dat we na deze crisis blijven beseffen hoe belangrijk en waardevol die vrijheid is en dat we er rekening moeten mee houden dat dit scenario zich in de toekomst misschien nog wel eens kan herhalen. Dat is geen kwestie van angst, maar eerder realisme."Organisatoren zijn begripvol, maar ongetwijfeld heb jij toch wat optredens verloren en dreigt 2020 in het water te vallen, niet ?Lindsay : "Het was niet evident, maar dankzij de inzet van heel wat organisatoren en de boekingskantoren hebben we de optredens die we konden verplaatsen ook effectief verzet naar een latere datum. Voor maart en april kon dat niet meer, dus daar zijn er heel wat zaken gesneuveld waardoor 2020 sowieso een rampjaar wordt. Muziek en optredens zijn mijn enigste bron van inkomsten. Ook die van mijn partner, Kris, die met House of Entertainment actief is in dezelfde sector. We hebben beiden beperkte inkomsten, maar die zijn niet voldoende om de lopende leningen en kosten af te betalen. Hopelijk moeten we inderdaad niet te lang meer aan onze zuur verdiende spaarcenten zitten."Wanneer denk of hoop je dat het licht weer op groen staat en je terug kan gaan optreden ?Lindsay : "We zullen moeten wachten op wat de Nationale Veiligheidsraad beslist en vanaf wanneer zij aangeven dat we weer op een veilige manier, voor ons en het publiek, kunnen optreden. De entertainmentsector was de eerste die het licht uitdeed en het zal ook de laatste zijn die weer mag starten, dus ik vrees dat het nog een tijdje kan duren. Ik maak me vooral zorgen om die social distancing van 1,5 meter die mensen tussen elkaar moeten laten. Ik snap dat het de verspreiding van het virus voorkomt en dat het nodig is, maar voor het publiek wordt dat een uitdaging. Ook al staan de artiesten op het podium, zo'n afstand zal zeker wegen op de sfeer. Laat staan dat een polonaise mogelijk gaat zijn. Met minder mensen ? Kleinschalig ? Wie weet, we gaan het meemaken."Het belangrijkste is toch dat jullie en je familie gespaard blijven van het coronavirus, niet ?Lindsay : "We mogen inderdaad van geluk spreken en ik bid daar elke avond voor. Voor mezelf, mijn familie, maar ook voor de mensen in de zorg en iedereen die zijn leven mee op het spel zet om andere mensen te helpen. Als ik de beelden op tv zie wat het virus met een mensenleven kan aanrichten, dan pakt mij dat bij de keel en word ik daar heel stil van."Valt het thuis zijn mee of is dat ondertussen ook al een sleur ?Lindsay : "Elk nadeel heeft z'n voordeel, dus ik probeer nu extra te genieten van de tijd die ik samen met mijn gezin kan doorbrengen. In normale, drukke situaties is dat haast onmogelijk. Ik ben graag thuis, maar anderzijds verlang ik ook wel weer naar die vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Ik vind het dus niet erg als we, op een veilige manier, weer kunnen bewegen."Hoe ver sta of stond je met nieuwe muzikale plannen en vallen die nu in het water ?Lindsay : "Jolene, een single die ik recent uitbracht met mijn collega-artiesten Sasha Rosen en Lisa del Bo doet het bijzonder goed in de hitparade en stond enkele weken in de Top 10. Da's fantastisch, maar helaas kunnen we dat nummer - door de strenge maatregelen - niet promoten. Ik hoop dat we dat lied snel op het podium kunnen brengen. Daar kijk ik echt naar uit en ondertussen bekijk ik met mijn team wat we muzikaal de komende maanden gaan uitbrengen. Mogelijk verschijnt er nog een single uit mijn recentste album Samen. Een duet ? Ja, dat zou kunnen. Wie weet (lacht)."Hoe denk jij dat het coronavirus ons verdere leven zal blijven bepalen ?Lindsay : "Goh, da's een moeilijke vraag waar heel wat wetenschappers zelfs mee worstelen. Ik vrees, zolang er geen vaccin is, dat we met alle maatregelen rond afstand bewaren en handhygiëne rekening mee moeten houden. Net als iedereen verlang ik naar 'het oude', maar voorlopig houden we vol en blijven we in ons kot." (PADI)Nog geen fan van Lindsay ? Surf dan toch zeker eens naar haar website : www.lindsay.be.