Free Souffriau en Jelle Cleymans waren er elf jaar geleden ook al bij toen Daens werd voorgesteld. Nu werden ze terug gevraagd om de rollen van Nette Scholiers en de socialistische voorman Jan De Meeter te vetolken én dat zagen ze direct zitten.

Tijdens het persmoment zongen Free en Jelle al één wondermooi lied. "Het is heel intens om dat te zingen. Ik herinner mij dat ook nog van toen. Sowieso is dat project voor iedereen heel magisch. Je hoort enkel nog maar de muziek terug en de magie is er weer", vertelt Jelle.

Nemen Jelle en Free de ervaring van elf jaar geleden mee naar de nieuwe uitgave Daens 2.0? "Ongetwijfeld, maar of ik dat bewust zal doen, weet ik niet. Een mens wordt ouder en je neemt dan van alles mee op sleeptouw. Ik sprak met CEO Anja Van Mensel af dat ik de rol al huppelend zal doen. Als je huppelt, dan voel je je jonger. Ik ga mijn best doen", lacht Free.

Jelle schudt zijn hoofd. "Ik ga niet huppelen. In 't begin van mijn carrière heb ik heel veel gesprongen en gehuppeld (periode muzikaal project Spring, padi). Ik heb gezworen dat ik dat nooit meer zou doen. Toen was ik 22 jaar, nu elf jaar ouder. Je beseft nu nog iets meer waar het verhaal echt over gaat. Het menselijke, hoe hard het leven kan zijn. Daar gaat het ook over. De tekst en muziek spreken voor zich. En als we in elkaars ogen kijken... gaan we nog verliefder kijken, misschien wel. Ik heb al elf jaar meer ervaring wat kussen betreft (lacht). Ik geef dat toe: ik heb met Free altijd graag gekust en haar man Miguel weet dat ook. Enkele dagen geleden zag ik Miguel. Ik vroeg: ik mag weer? Hij zei: jij mag inderdaad dat weer doen." Free lacht: "Het is wederzijds. Dat is thuis komen hé."

Wat is buiten kussen én springen hun mooiste moment van Daens? Free: "Ik kan daar onmogelijk maar één moment uitkiezen. Ik was naar de dvd aan het kijken en ik herinnerde mij nog alles zo helder en fris. Ik kan géén één moment uitpikken." Jelle: "Euh, wat ik een heel intens moment vond, was het einde van het stuk toen Jefke werd begraven. Dan stonden we met twee op de scène naar zijn graf te kijken. Dat was stevig. Je kan dat moeilijk omschrijven als je favoriete moment, maar wel iets dat je daar ervaart dat je niet veel meemaakt."

(PADI)

Free en Jelle.

Free Souffriau en Jelle Cleymans waren er elf jaar geleden ook al bij toen Daens werd voorgesteld. Nu werden ze terug gevraagd om de rollen van Nette Scholiers en de socialistische voorman Jan De Meeter te vetolken én dat zagen ze direct zitten.Tijdens het persmoment zongen Free en Jelle al één wondermooi lied. "Het is heel intens om dat te zingen. Ik herinner mij dat ook nog van toen. Sowieso is dat project voor iedereen heel magisch. Je hoort enkel nog maar de muziek terug en de magie is er weer", vertelt Jelle.Nemen Jelle en Free de ervaring van elf jaar geleden mee naar de nieuwe uitgave Daens 2.0? "Ongetwijfeld, maar of ik dat bewust zal doen, weet ik niet. Een mens wordt ouder en je neemt dan van alles mee op sleeptouw. Ik sprak met CEO Anja Van Mensel af dat ik de rol al huppelend zal doen. Als je huppelt, dan voel je je jonger. Ik ga mijn best doen", lacht Free.Jelle schudt zijn hoofd. "Ik ga niet huppelen. In 't begin van mijn carrière heb ik heel veel gesprongen en gehuppeld (periode muzikaal project Spring, padi). Ik heb gezworen dat ik dat nooit meer zou doen. Toen was ik 22 jaar, nu elf jaar ouder. Je beseft nu nog iets meer waar het verhaal echt over gaat. Het menselijke, hoe hard het leven kan zijn. Daar gaat het ook over. De tekst en muziek spreken voor zich. En als we in elkaars ogen kijken... gaan we nog verliefder kijken, misschien wel. Ik heb al elf jaar meer ervaring wat kussen betreft (lacht). Ik geef dat toe: ik heb met Free altijd graag gekust en haar man Miguel weet dat ook. Enkele dagen geleden zag ik Miguel. Ik vroeg: ik mag weer? Hij zei: jij mag inderdaad dat weer doen." Free lacht: "Het is wederzijds. Dat is thuis komen hé."Wat is buiten kussen én springen hun mooiste moment van Daens? Free: "Ik kan daar onmogelijk maar één moment uitkiezen. Ik was naar de dvd aan het kijken en ik herinnerde mij nog alles zo helder en fris. Ik kan géén één moment uitpikken." Jelle: "Euh, wat ik een heel intens moment vond, was het einde van het stuk toen Jefke werd begraven. Dan stonden we met twee op de scène naar zijn graf te kijken. Dat was stevig. Je kan dat moeilijk omschrijven als je favoriete moment, maar wel iets dat je daar ervaart dat je niet veel meemaakt."(PADI)Free en Jelle.