"Ik groeide op in Waregem", vertelt David tussen twee opnames in. "In mijn tijd was dat hier nog de meisjesschool. Ik zat in de jongensschool in de Vijfwegenstraat in Waregem. Nu is dat gemengd onderwijs geworden en krijgen de leerlingen tot tien jaar hier les, de andere leerlingen in de Vijfwegenstraat. Ik keerde terug naar mijn roots, aangezien de song in het West-Vlaams is, in 't Waregems."

Was David zelf een brave leerling? "Absoluut", vertelt hij verder. "Maar op mijn rapport stond er wel eens dat ik minder mocht babbelen. Ik was vooral een voorname en vlijtige student. Ik ken nog al mijn leerkrachten van het lager met naam uit mijn hoofd. Ik weet dus nog perfect welke leerkracht voor de klas stond in het tweede of derde leerjaar. Of er veel is veranderd ? Toen ik jong was en dezelfde leeftijd had zoals de leerlingen van het tweede leerjaar, was er meer discipline en meer gezag. Nu verloopt alles losser. Ik zeg niet dat de huidige leerlingen minder respect hebben, maar het aanzien naar de leerkracht is verminderd. Wij hadden nog respect voor de leerkracht. Wij wisten ook dat we moesten opletten. Mijn lievelingsvakken in 't lager waren Nederlands en Wiskunde. Aardrijkskunde sprak mij niet aan. De provincies in België vond ik nog leuk, maar lessen over de verschillende lagen van onze aardbodem vond ik dat weer zo saai."

Tijdens de clip gaf David les in het Waregems dialect aan de kinderen. Er zaten vijftien kinderen in de klas, maar ook het andere tweede leerjaar mocht eens meespelen en dan stonden er wel 30 kinderen voor de camera. "Ik speel schoolmeester", glimlacht David. "De kindjes mochten Beiregoe schrijven op het bord, we studeerden tekstjes in en als apotheose zongen we het liedje, samen met een gitarist. Een leuk moment voor iedereen." Deed het wat bij David om nog eens terug te keren naar zijn vroegere lagere school in Waregem? "Mijn oma van 84 jaar en haar zus wonen hier nog in Waregem. Ik kom niet zo vaak meer naar hier. Mijn oma rijdt nog met de auto en komt meestal zelf naar mijn woonplaats in Zedelgem. Vorig jaar trad ik hier wel nog op in Expo Waregem. Maar het blijft toch iets apart, eens terugkeren naar je kinderjaren."

De clip 'Beiregoe' komt binnen enige tijd uit en zal dan te zien zijn op sociale media en wellicht ook op Ment TV.

(PADI)

"Ik groeide op in Waregem", vertelt David tussen twee opnames in. "In mijn tijd was dat hier nog de meisjesschool. Ik zat in de jongensschool in de Vijfwegenstraat in Waregem. Nu is dat gemengd onderwijs geworden en krijgen de leerlingen tot tien jaar hier les, de andere leerlingen in de Vijfwegenstraat. Ik keerde terug naar mijn roots, aangezien de song in het West-Vlaams is, in 't Waregems."Was David zelf een brave leerling? "Absoluut", vertelt hij verder. "Maar op mijn rapport stond er wel eens dat ik minder mocht babbelen. Ik was vooral een voorname en vlijtige student. Ik ken nog al mijn leerkrachten van het lager met naam uit mijn hoofd. Ik weet dus nog perfect welke leerkracht voor de klas stond in het tweede of derde leerjaar. Of er veel is veranderd ? Toen ik jong was en dezelfde leeftijd had zoals de leerlingen van het tweede leerjaar, was er meer discipline en meer gezag. Nu verloopt alles losser. Ik zeg niet dat de huidige leerlingen minder respect hebben, maar het aanzien naar de leerkracht is verminderd. Wij hadden nog respect voor de leerkracht. Wij wisten ook dat we moesten opletten. Mijn lievelingsvakken in 't lager waren Nederlands en Wiskunde. Aardrijkskunde sprak mij niet aan. De provincies in België vond ik nog leuk, maar lessen over de verschillende lagen van onze aardbodem vond ik dat weer zo saai."Tijdens de clip gaf David les in het Waregems dialect aan de kinderen. Er zaten vijftien kinderen in de klas, maar ook het andere tweede leerjaar mocht eens meespelen en dan stonden er wel 30 kinderen voor de camera. "Ik speel schoolmeester", glimlacht David. "De kindjes mochten Beiregoe schrijven op het bord, we studeerden tekstjes in en als apotheose zongen we het liedje, samen met een gitarist. Een leuk moment voor iedereen." Deed het wat bij David om nog eens terug te keren naar zijn vroegere lagere school in Waregem? "Mijn oma van 84 jaar en haar zus wonen hier nog in Waregem. Ik kom niet zo vaak meer naar hier. Mijn oma rijdt nog met de auto en komt meestal zelf naar mijn woonplaats in Zedelgem. Vorig jaar trad ik hier wel nog op in Expo Waregem. Maar het blijft toch iets apart, eens terugkeren naar je kinderjaren." (PADI)