In Puurs trad Dana voor de allereerste keer weer op na de lockdown. "Ik zong thuis wel eens in de kamer, maar dit is eigenlijk terug de eerste keer voor een publiek. Tijdens de lockdown heb ik echter niet stil gezeten", bekent Dana. "Ik ben erin gevlogen. We hebben gebrainstormd wat we in de toekomst kunnen brengen. Stil zitten is stilstaan en dan geraak je niet vooruit. Maar begin 2020 had ik helemaal niet gedacht dat we zo'n apart jaar zouden meemaken. In het voorjaar blijven mijn theatershows in Nederland en België belangrijk. In juni kon ik niet naar Zuid-Afrika. China stond ook op onze planning, maar dat ging eveneens niet door. Wij kunnen niet ver naar het buitenland reizen en ook buitenlanders kunnen niet naar ons land komen. We moesten dus veel annuleren. Dat is niet zo'n prettige ervaring. 2020 wil ik dus snel vergeten en ik wil er terug invliegen in 2021."

Dana moest niet alleen haar voorjaarshows schrappen, maar ook haar groots concert op 31 oktober 2020 in het Antwerpse Sportpaleis. De voorverkoop was al begonnen. Het contract met de internationale groep Il Divo was geregeld. Dat gaat nu pas één jaar later doorgaan, maar gelukkig opnieuw met Il Divo. "Jammer, maar dit is een wereldaangelegenheid, gezondheid gaat voor alles", benadrukt de zangeres. "Ik ben blij dat we al een nieuwe datum vonden en dat we deze show konden verplaatsen naar 2021 en dan nog wel precies één jaar later op 31 oktober 2021." Hoe gaan alle artiesten 2020 overleven ? Dana : "We hangen af van de politiek en van de wetenschap. De bedoeling is dat zij er eerst moeten uit geraken om ons er veilig doorheen te kunnen loodsen. Maar het is niet enkel onze sector alleen die zwaar wordt getroffen. Ook heel wat andere sectoren zijn geraakt door corona. Dat is een heel spijtig voorval. Ik hoop dat we er allemaal iets positief uit leren en dat we er zelfs op een goede manier eruit komen. Of het ooit nog goed komt ? Het is nu voor iedereen hetzelfde. En wat de toekomst op dat gebied brengt, dat weet ik ook niet. Ook ik kan niet in een glazen bol kijken."

In het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs stond Dana Winner - op uitnodiging van House of Entertainment - een kleine twee uur op het podium. "Ik wilde een volwaardige show brengen, want de mensen betaalden een mooi bedrag om ons aan het werk te zien en dus verdienden ze een volwaardige én nieuwe show. Ik bracht vooral de liedjes die de mensen kennen. Het publiek bleef in hun bubbel zitten en genoot van mijn twee shows. En ik heb genoten van de mensen die erbij waren, besluit Dana. (PADI & Daniël)

Dana Winner stond voor de allereerste keer weer op een podium., PADI/Daniël
Dana Winner stond voor de allereerste keer weer op een podium. © PADI/Daniël
In Puurs trad Dana voor de allereerste keer weer op na de lockdown. "Ik zong thuis wel eens in de kamer, maar dit is eigenlijk terug de eerste keer voor een publiek. Tijdens de lockdown heb ik echter niet stil gezeten", bekent Dana. "Ik ben erin gevlogen. We hebben gebrainstormd wat we in de toekomst kunnen brengen. Stil zitten is stilstaan en dan geraak je niet vooruit. Maar begin 2020 had ik helemaal niet gedacht dat we zo'n apart jaar zouden meemaken. In het voorjaar blijven mijn theatershows in Nederland en België belangrijk. In juni kon ik niet naar Zuid-Afrika. China stond ook op onze planning, maar dat ging eveneens niet door. Wij kunnen niet ver naar het buitenland reizen en ook buitenlanders kunnen niet naar ons land komen. We moesten dus veel annuleren. Dat is niet zo'n prettige ervaring. 2020 wil ik dus snel vergeten en ik wil er terug invliegen in 2021."Dana moest niet alleen haar voorjaarshows schrappen, maar ook haar groots concert op 31 oktober 2020 in het Antwerpse Sportpaleis. De voorverkoop was al begonnen. Het contract met de internationale groep Il Divo was geregeld. Dat gaat nu pas één jaar later doorgaan, maar gelukkig opnieuw met Il Divo. "Jammer, maar dit is een wereldaangelegenheid, gezondheid gaat voor alles", benadrukt de zangeres. "Ik ben blij dat we al een nieuwe datum vonden en dat we deze show konden verplaatsen naar 2021 en dan nog wel precies één jaar later op 31 oktober 2021." Hoe gaan alle artiesten 2020 overleven ? Dana : "We hangen af van de politiek en van de wetenschap. De bedoeling is dat zij er eerst moeten uit geraken om ons er veilig doorheen te kunnen loodsen. Maar het is niet enkel onze sector alleen die zwaar wordt getroffen. Ook heel wat andere sectoren zijn geraakt door corona. Dat is een heel spijtig voorval. Ik hoop dat we er allemaal iets positief uit leren en dat we er zelfs op een goede manier eruit komen. Of het ooit nog goed komt ? Het is nu voor iedereen hetzelfde. En wat de toekomst op dat gebied brengt, dat weet ik ook niet. Ook ik kan niet in een glazen bol kijken."In het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs stond Dana Winner - op uitnodiging van House of Entertainment - een kleine twee uur op het podium. "Ik wilde een volwaardige show brengen, want de mensen betaalden een mooi bedrag om ons aan het werk te zien en dus verdienden ze een volwaardige én nieuwe show. Ik bracht vooral de liedjes die de mensen kennen. Het publiek bleef in hun bubbel zitten en genoot van mijn twee shows. En ik heb genoten van de mensen die erbij waren, besluit Dana. (PADI & Daniël)