Amélie Annys uit Bredene speelt mee in de familiemusical “13” in Antwerpen

© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tijdens het weekend van vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari worden er extra voorstellingen gehouden van de familiemusical 13 in Schouwburg Luchtbal in Antwerpen. De cast bestaat uit talrijke jongeren, waaronder één West-Vlaamse, namelijk Amélie Annys uit Bredene.

Het verhaal : Evan Goldman (Zion Luts) moet vlak voor zijn dertiende verjaardag verhuizen van het bruisende New York City naar Appleton in Indiana, een klein plattelandsdorpje waar hij niemand kent. Hij worstelt er met de scheiding van zijn ouders en maakt er kennis met de niet al te populaire Patrice (Emma Vanthielen) en de ietwat overenthousiaste Archie (Quito Vanroose), die hem wegwijs maken in het leven in Appleton en navigeren doorheen de ingewikkelde sociale kringen van een nieuwe school…

De musical 13 is oorspronkelijk van de hand van Dan Elish, Robert Horn en Jason Robert Brown en werd naar het Nederlands vertaald door Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO). De regie is in handen van Wannes Synnave die niet aan zijn proefstuk toe is. Choreograaf van dienst is Matthew Michel. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Emma Vanthielen (15 – Nijlen), Zion Luts (14 – Kermt), Quito Vanroose (14 – Opdorp), Kata Faure (13 – Deurle), Lotte Heuten (15 – Reet) en Maud Verstraete (15 – Oud-Heverlee). 13 is de enige Broadway-musical ooit, waarvan de cast volledig bestond uit tieners.

Amélie Annys uit Bredene speelt mee in de familiemusical

De productie werd gesloten op 4 januari 2009 na in totaal 105 uitvoeringen op Broadway en betekende het professionele debuut voor zowel Ariana Grande (cheerleader Charlotte) als Elizabeth Grillies (Lucy), die later samen zouden gaan schitteren in de tv-serie Victorious en die vooral Ariana Grande lanceerde tot de absolute wereldster die ze nu is. Ook The Singing Factory presenteert een volledige tienercast in 13.

Wie weet ben je in Schouwburg Luchtbal wel getuige van de geboorte van een nieuwe megaster? Tussen al dat jong geweld zit er ook één West-Vlaamse, namelijk Amélie Annys uit Bredene. Deze twaalfjarige speelt mee in het ensemble voor zang en dans. Amélie danst al sinds haar derde levensjaar. Ze speelde al mee in de theaterproductie naar het boek van Dolfje Weerwolfje van Paul Van Loon. Ze kreeg ook al een gastrol in De Gelaarsde Kat van De Efteling, ze danste mee in Sigi en Julia een productie van The Singing Factory die ook 13 uitbrengt. Amélie danst bij BCO als cheerleader. Ze studeert in het KA Pegasus in Oostende, richting Latijn.

Amélie Annys uit Bredene speelt mee in de familiemusical

“13” speelt op vrijdag 8, zaterdag 9 februari om 20 uur, zondag 10 februari om 14.30 uur in Schouwburg Luchtbal, Columbiastraat 8A in 2030 Antwerpen. Tickets en info : www.singingfactory.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier