2020: hét jaar van Preuteleute, Preuteleute én nog eens Preuteleute!

Ook Alain én Alain voor het Concertgebouw van Brugge. Hoelang duurt het voor deze zaal ook uitverkocht is? (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het begon met een optreden in een hopelijk vol Kursaal Oostende, maar in een mum van tijd was die show van Preuteleute uitverkocht. En dan bleef het maar optredens op verschillende locaties regenen, waardoor de teller voor de shows van Preuteleute in 2020 nu al op maar liefst méér dan 10.000 tickets staat. Blijkbaar komt er nog geen einde aan, want Comedyshows stelde nog een nieuwe show voor. Preuteleute wil nu ook het Concertgebouw van Brugge inpalmen. Lukt dat in 2020? Ongetwijfeld wel!

Preuteleute raasde in de voorbije maanden als geen ander door ticketland. Met hun show Nog ene kè braken ze alle ticketrecords in de regio. In een blitstempo en quasi een jaar op voorhand verkochten ze al de volgende zalen uit: Kusttheater Colisée in Blankenberge (10 januari 2020), CC De Zwerver in Leffinge (11 januari 2020, 350 tickets), Staf Versluyscentrum in Bredene (18 januari 2020, 440 tickets) en Kursaal Oostende (25 januari 2020, 2.000 tickets). En nu sneuvelt ook – op een handvol tickets na – de Versluys Dôme in Oostende (15 februari 2020, 3.800 tickets), CC De beuk in Kortemark (22 februari 2020) en CC Het Perron in Ieper (7 maart 2020).

Maar daar stopt het niet. De bucketlist van wat Alain en Ook Alain nog willen doen met Preuteleute is ondertussen nog iets langer geworden. Ze zouden graag met Preuteleute Nog ene ké spelen in: CC De Leest in Izegem (17 januari 2020), Stadsschouwburg in Brugge (24 januari 2020), CC Scharpoord in Knokke-Heist (6 februari 2020), GC Den Bunder in Moorslede (8 februari 2020), Stadsschouwburg in Ieper (12 februari 2020), CC Kruispunt in Diksmuide (21 februari 2020) en CC Den Hogen Pad in Maldegem (28 februari 2020).

Concertgebouw Brugge

Wie dacht dat het nu zou stoppen, heeft het verkeerd voor. Het sympathieke duo strijkt op vrijdag 24 januari 2020 ook neer in de Brugse Stadsschouwburg. Alain en Ook Alain hebben deze zaal toegevoegd aan hun bucketlist waar ze de theatershow Nog ene kè willen spelen. Tijdens een vorige tournee hadden Alain en Ook Alain zich nog smalend afgevraagd hoe laat Museum Brugge ‘s avonds de deuren sloot.

Maar de Stad Brugge kwam af met een ongezien charme-offensief. Preuteleute treedt niet zomaar overal op tijdens deze beperkte en exclusieve tournee. Maar het stadsbestuur zelf wist de groep warm te maken door een reclame-actie uit te werken rond hun hitsingle Bluuf me je fikkn van me velo. En dit is géén grap… Ergens is de actie van Stad Brugge wel te begrijpen om het succesduo naar hun stad te halen. Preuteleute verkocht in enkele dagen tijd Kursaal Oostende, CC De Werver Leffinge en het Staf Versluyscentrum Bredene uit. Brugge mocht dus niet ontbreken. En de Stadsschouwburg in Brugge? Preuteleute verkocht die uit in niet minder dan twee dagen tijd.

Er werd dus gezocht naar een nieuw zaaltje in Brugge en dat werd het Concertgebouw: goed voor 1.200 uitzinnige fans. Vrijdag 7 februari 2020, dat is de datum waarop Preuteleute voor de eerste maal in Concertgebouw Brugge zal optreden. Alain (Sebastien Dewaele) en Ook Alain (Tom Vanrijckeghem) namen de beslissing om ook daar nog één keer te spelen. Iets dat ze per se nog ene kè willen gedaan hebben. De totale verkoop staat nu al op méér dan 10.000 tickets, maar ‘t jaar is nog lang. Er kunnen nog shows bijkomen. Wedden van wél?

(PADI)

Tickets voor Preuteleute in Concertgebouw Brugge zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.COMEDYSHOWS.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier