Om 16 uur betraden de eerste bezoekers het Minnewaterpark en was er nog ruim plaats om je eigen plekje te kiezen. Het trio Luc Heirman, Fabienne Mattheeuws en Nathalie Isbeque maakte het zich comfortabel met meegebrachte plooistoeltjes. Ze zijn met een heel speciale reden gekomen. "Al jaren is de zaterdag onze vaste Cactusdag, maar dit jaar speelt hier op vrijdag iemand die we kennen", zeggen Fabienne en Nathalie die in het Cultuurcentrum in Knokke werken. "Onze gewezen collega Jasper Bullynck uit Knokke is nu de gitarist van Oscar and The Wolf. Nu hij zo dicht in de buurt komt spelen, willen we dat zeker zien."

Luc, Fabienne en Nathalie., Davy Coghe
Luc, Fabienne en Nathalie. © Davy Coghe

Vroege vogels Sven Degryse en Stefan Taveirne uit Brugge zijn zelf muzikanten. Gitarist Sven haalde ooit provinciale bekendheid met Spaceman Spiff en speelt tegenwoordig bij We Are Ooh People. Stefan is de bassist van Cozy Corner en Truesonic én de vader van acteur Tim Taveirne, die de rol van advocaat vertolkte in de bejubelde tv-serie Friskepark.

Maar vandaag draait alles rond muziek. "We zijn hier allebei graag tijdig om de eerste artiesten een hart onder de riem te steken. Als muzikanten weten we hoe ondankbaar het soms is om een festival te moeten starten terwijl het grote publiek nog moet toestromen", zegt Stefan. Hij heeft ook nog een primeur in petto. "Sinds kort speel ik in de nieuwe begeleidingsband rond zangeres Reba Malin. Deze singersongwriter en haar vaste begeleider op percussie Dirk Defauw - van muziekcentrum The Jamm - zochten naar een meer volle sound op het podium. Er kwam ook een gitarist bij. Binnenkort wordt deze uitgebreide bezetting voorgesteld."

Sven en Stefan., Davy Coghe
Sven en Stefan. © Davy Coghe
Om 16 uur betraden de eerste bezoekers het Minnewaterpark en was er nog ruim plaats om je eigen plekje te kiezen. Het trio Luc Heirman, Fabienne Mattheeuws en Nathalie Isbeque maakte het zich comfortabel met meegebrachte plooistoeltjes. Ze zijn met een heel speciale reden gekomen. "Al jaren is de zaterdag onze vaste Cactusdag, maar dit jaar speelt hier op vrijdag iemand die we kennen", zeggen Fabienne en Nathalie die in het Cultuurcentrum in Knokke werken. "Onze gewezen collega Jasper Bullynck uit Knokke is nu de gitarist van Oscar and The Wolf. Nu hij zo dicht in de buurt komt spelen, willen we dat zeker zien."Vroege vogels Sven Degryse en Stefan Taveirne uit Brugge zijn zelf muzikanten. Gitarist Sven haalde ooit provinciale bekendheid met Spaceman Spiff en speelt tegenwoordig bij We Are Ooh People. Stefan is de bassist van Cozy Corner en Truesonic én de vader van acteur Tim Taveirne, die de rol van advocaat vertolkte in de bejubelde tv-serie Friskepark. Maar vandaag draait alles rond muziek. "We zijn hier allebei graag tijdig om de eerste artiesten een hart onder de riem te steken. Als muzikanten weten we hoe ondankbaar het soms is om een festival te moeten starten terwijl het grote publiek nog moet toestromen", zegt Stefan. Hij heeft ook nog een primeur in petto. "Sinds kort speel ik in de nieuwe begeleidingsband rond zangeres Reba Malin. Deze singersongwriter en haar vaste begeleider op percussie Dirk Defauw - van muziekcentrum The Jamm - zochten naar een meer volle sound op het podium. Er kwam ook een gitarist bij. Binnenkort wordt deze uitgebreide bezetting voorgesteld."