Zoek mee naar het beste krimiverhaal

Pieter Aspe stelt op de gala-avond van de Aspe Awards ook zijn 40ste Van In-boek voor. © Jef Boes
Sandra Rosseel

Intriges, moorden en onverwachte plotwendingen… Vijf weken lang verwennen we jullie met de beste krimikortverhalen van aanstormend literair talent. De tien onuitgegeven auteurs dingen mee naar de Aspe Award én naar de KW-lezersprijs op de gelijknamige awardavond. Breng dus zeker je stem uit!

Voor de derde keer al organiseert Aspe NV, de uitgeverij die de boeken van Pieter Aspe uitgeeft, een wedstrijd voor aanstormend literair krimitalent: de Aspe Award. De opdracht was eenvoudig: schrijf een verhaal van 1.700 woorden – het aantal woorden dat Pieter Aspe zelf dagelijks neerpent – die begint met de zin ‘Weet je zeker dat hij er niet is vanavond?’.

Uit alle ingezonden verhalen werden er tien geselecteerd, die door een vakjury met onder meer Pieter Aspe zelf, Axel Daeseleire, Michiel Devlieger en Steven Maat, uitgever AW Bruna, worden beoordeeld. De drie inzendingen met de hoogste score krijgen een prijs én worden in een speciale uitgave van uitgeverij Aspe NV gepubliceerd. Wie de drie laureaten zijn, wordt bekendgemaakt op de awardavond op zaterdag 30 september in La Brugeoise in Brugge.

De lezers van KW Weekend kunnenstemmen op hun favoriete verhaal

Maar niet alleen de professionele jury mag zijn oordeel uitspreken over de tien verhalen: ook de lezers van KW Weekend kunnenstemmen op hun favoriete verhaal. Vijf weken lang publiceren we telkens twee verhalen -de eerste twee verhalen zetten we vandaag al online- waarop u kan stemmen. Het verhaal dat de meeste stemmen van de KW Weekend-lezers krijgt, wint de KW-publieksprijs.

De Aspe Award kan je literaire carrière lanceren, dat weet ook Koen Strobbe. De laureaat van de eerste editie zag met 'Kruis en munt' niet alleen zijn debuut gepubliceerd worden, maar schreef samen met Pieter Aspe zelf ook het boek 'Blankenberge Blues'.
De Aspe Award kan je literaire carrière lanceren, dat weet ook Koen Strobbe. De laureaat van de eerste editie zag met ‘Kruis en munt’ niet alleen zijn debuut gepubliceerd worden, maar schreef samen met Pieter Aspe zelf ook het boek ‘Blankenberge Blues’.© gf

Win een meet and greet met Pieter Aspe

Wie stemt, maakt trouwens kans op mooie prijzen, zoals tickets voor het Aspe Award-gala, inclusief een meet & greet, of boekenpakketten van Pieter Aspe. Hoe u kan deelnemen, leest u hieronder. De gala-avond belooft alvast onvergetelijk te worden, met naast de bekendmaking van de laureaten van de Aspe Award en de KW-publieksprijs onder meer ook James Cooke als gastheer en de voorstelling van het 40ste Van In-boek van Pieter Aspe. Een niet te missen avond voor al wie houdt van goeie krimiverhalen.

Zoek mee naar het beste krimiverhaal

WIN een meet&greet met PIETER ASPE

Wekelijks verschijnen in KW Weekend en op www.kw.be/AspeAwards 2 kortverhalen van aanstormend krimitalent.

Stem op jouw favoriet en maak kans op één van de 15 duotickets voor de Aspe Award op 30/09 of één van de 25 boekenpakketten van Aspe!

Hoe?

Mail vóór 25 september naar promotie@kw.be met als onderwerp de naam van de auteur van jouw favoriet verhaal.

Laat ons weten waarom je zo graag op de Aspe Award aanwezig wilt zijn en bezorg ons jouw naam, adres, leeftijd en telefoonnummer.

Een onschuldige hand selecteert de winnaars.

Aspe Award

· Walking dinner

· Entertainment door James Cooke

· Avondprogramma met o.a. Herbert Flack, Marek en Pieter Aspe

Lees alle gepubliceerde verhalen op www.kw.be/AspeAwards

Wedstrijdreglement Aspe Award

Deelnemen kan t.e.m. 24 september 2017 om 23u59 – Enkel correct opgestelde e-mails (onderwerp: naam auteur, email: motivatie + contactgegevens) komen in aanmerking – Uit alle geldige e-mails worden de winnaars bij wijze van trekking door onschuldige hand geselecteerd – De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht – Deelname is onbeperkt, per gezin en adres kan wel slechts één prijs worden toegekend – De gewonnen prijs is niet omruilbaar of uitkeerbaar in speciën – Personleesleden van Roularta Media Group en hun inwonende huisgenoten kunnen niet deelnemen aan deze wedstrijd – De verwerking van deze gegevens is onderworpen aan de bepalingen van de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992 – Over het verloop van deze wedstrijd wordt noch schriftelijk, noch telefonisch gecommuniceerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.