Reporter5 januari 2018, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:22
De Urthelbieren worden dan wel in de Nederlandse brouwerij De Koningshoeven – bekend van de trappist La Trappe – gebrouwen, de oorsprong ervan ligt in Ruiselede.
Hildegard van Ostaden is het brein achter de drie varianten van Urthel, met de Samaranth als de ‘zwaarste’ van de drie. Dit donkere – met een eerder rode schijn – speciaalbier staat garant voor een alcoholvolume van 11,5 procent en heeft een neus met een flinke toets karamel en wat chocolade. De stevige schuimkraag verraadt meteen de erg volle smaak en biedt tegelijk een romige afdronk met de nodige bittere accenten. De Urthel Samaranth is het perfecte bier om koude winteravonden op temperatuur te brengen en wat ons betreft ideaal om op 2018 te klinken. Serveer er nog wat kaas of een lekker stukje wild bij. Je kan het nieuwe jaar onmogelijk beter inzetten.