Reporter16 februari 2018, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:24
Een bier, gebrouwen op basis van pasta en tomaten? In Rumbeke kan het! BOMBrouwerij van Bert van Hecke lanceerde deze week de Triporteur Basta en scoort daarmee een wereldgoal.
Het idee voor het tiende biertje uit de Triporteurstal ontstond tijdens een diner met een Italiaanse importeur in Sicilië. Die wilde een IPA Indian Pale Ale aan zijn gamma toevoegen, maar de Rumbeekse moutbakker gooide het over een iets andere boeg en creëerde een Italian Pale Ale. Tijdens het brouwproces wordt pasta gebruikt, terwijl er ook erg smaakvolle Torpedino-tomaten op de receptuur prijken. Kers op de taart is de olijfolie, die samen met de tomaten de kweekbasis vormt voor de gisten. De Basta is een erg hoppig en zacht bitter bier met 4,5 procent alcoholvolume. De tomaten smaken niet door, maar zijn net voldoende aanwezig om je ergens op een terrasje in Toscane te wanen…