Haar studies geneeskunde krijgen momenteel voorrang, maar eigenlijk is Jolien Verschaeve naar eigen zeggen op haar best als ze met van alles en met iedereen tegelijk bezig is. “Als kind was ik introvert, maar ik ben uitgegroeid tot de meest stereotiepe extravert die je kunt vinden”, lacht ze.
Wie is Jolijn Verschaeve? h2>
p>
Jolien Verschaeve (24) werd geboren in Bonheiden maar groeide op in Zonnebeke. Daar woont ze met haar ouders Bart Verschaeve en Ilona Kasenda en enige broer Michiel. Ze zit ook op kot in Gent, waar ze geneeskunde studeert. p>
Ze volgde les aan de Schoonheidsschool en werkt regelmatig als visagiste bij fotoshoots en kortfilms. p>
Samen met een vriendin vult Jolien hun blog Jelly Much met berichtjes uit hun dagelijkse leven, humor en interessante weetjes over onder meer voeding en seks. p>
“Ik heb avondlessen visagie gevolgd aan de Schoonheidsschool van Lesley-Ann Poppe. Daar heb ik geen professionele toekomst mee voor ogen, maar ik ben altijd al gefascineerd geweest door make-up en hoe je daarmee iemand helemaal kan transformeren. Ik ben er in mijn vrije tijd mee bezig; dan doe ik opdrachtjes als make-upartiest bij fotoshoots. Onlangs mocht ik zelfs de make-up voor een kortfilm van een vriendin verzorgen, heel leuk om daarbij te zijn, ook al hebben we het op de set drie dagen ongelooflijk koud gehad. (lacht) Tijdens weekends vind je me ook wel eens op een stand van Urban Decay. Daar is het de bedoeling dat ik mensen opmaak en adviseer over hun producten: weer een andere benadering dus, die ik interessant vind omdat ik er zo veel verschillende mensen bij ontmoet.”
“Contacten met mensen, mensen helpen… Daar hou ik van en het is ook de belangrijkste reden waarom ik geneeskunde studeer. Ik zit momenteel volop in de examens voor mijn eerste master geneeskunde; huisarts worden spreekt me wel aan. Ik vind het tof dat we ook een lessenreeks ‘communicatie’ krijgen. Het is voor een dokter op vandaag ook heel belangrijk denk ik om goed te kunnen praten met je patiënten, of te weten hoe je iemand best benadert in bepaalde situaties. Mensen genezen blijft de hoofdbedoeling, maar velen komen van langsom meer ook met mentale problemen bij de dokter terecht.”
“Ik maak ook deel uit van Scora, een studentenvereniging die zich maatschappelijk engageert, en waarvoor ik op scholen seksuele opvoeding ga geven. De leraar verdwijnt dan even, we zetten alle stoelen in een kring en de kinderen of jongeren krijgen de kans om in alle openheid over seks te praten met ons. En dat valt heel goed mee. Ik ondervind het overigens ook bij de speelpleinwerking in Zonnebeke, waar ik monitor ben: hoe minder ‘leraarachtig’ je je opstelt, hoe gemakkelijker jongeren vragen durven te stellen, ook over minder gemakkelijk bespreekbare onderwerpen.”
“Samen met een vriendin, Charlien, heb ik een blog. Die staat door onze studies momenteel op een laag pitje, maar we willen er toch mee doorgaan. Het begon met allerlei weetjes over eten en beauty, maar ging een eigen leven leiden. Het gaat nu bijvoorbeeld ook over seks, omdat we vinden dat alles bespreekbaar moet zijn. Van wat we posten kan je trouwens echt wel iets opsteken, het is geen onzin, maar we brengen alles met een dikke knipoog. We nemen onszelf echt niet zo serieus! Maar we merken dat door open en met humor te praten over gevoelige onderwerpen ook anderen uit hun schulp durven te komen en te reageren. En daar zit inderdaad ook wel eens een viespeuk tussen, maar we zijn geen van beiden op ons mondje gevallen, dus die zetten we kordaat op zijn plaats.”
“Ik koop heel graag online. Om het even wat; kledij, boeken, batterijen, make-up, zelfs eten. Onlangs had ik een zwarte broek nodig voor een job, daar ga ik dus echt geen winkels voor afschuimen. Die bestel je toch in een handomdraai? Van shoppen kan ik ook wel genieten, maar dat zie ik dan eerder als een leuk tijdverdrijf. En ik doe het eigenlijk nog liever voor anderen dan voor mezelf.”
Mijn Leven
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier