Het was even zoeken vooraleer Isabelle Ysebaert haar weg vond in het leven, maar op haar dertigste zit ze beter in haar vel dan ooit. Vanuit het landelijke Portugal bouwt ze op vandaag haar eigen bestaan op als hedendaagse ‘digital nomad’.
“Na mijn studies psychologie besloot ik op reis te gaan en woonde daarna een jaar in London waar ik werkte als coach. Terug in België verbleef ik drie jaar in Brussel, samen met mijn lief Alexis uit Parijs, maar ik vond mijn draai niet in mijn job. Ik wist wel dat ik het talent heb om mensen te helpen en dat ik mee door mijn eigen verhaal kennis en ervaring heb in verband met de soms moeilijke relatie die mensen hebben met eten. Mijn passie voor gezond koken, samen met mijn afkeer van de manier waarop de maatschappij op vandaag een schoonheidsideaal doordrukt, bracht me bij het idee om mensen te coachen die op zoek zijn naar een duurzame manier om zich goed in hun vel te voelen. Ondernemen is me niet met de paplepel ingegeven; het is dan ook vooral door de aanmoedigingen en knowhow van Alexis dat ik mijn zaak Full of Joy durfde te lanceren.”
Wie is Isabelle Ysebaert? h2>
Isabelle (30) groeide op in Kortrijk. Ze is enige dochter van Philippe Ysebaert en Ann Demeulemeester. p>
Ze volgde secundair onderwijs aan de toenmalige Pleinschool in Kortrijk. Daarna haalde ze een master psychologie aan de KU Leuven, en verbleef in het kader van Erasmus zes maanden in Parijs. p>
Ze richtte haar eigen coachingbedrijf op, Full of Joy. p>
Samen met Alexis, die ze vier jaar geleden leerde kennen, woont ze in Portugal. p>
“Ik beschouw het als mijn missie om vrouwen te motiveren om zichzelf te zijn. Empowerment, niet in het minst op het vlak van hoe we eruitzien! Ik wil vrouwen leren om écht van hun lichaam te houden, hoe het er ook uitziet. Dat betekent dat strenge diëten overboord gaan en we ons lichaam weer intuïtief voeden. Maar daarnaast is ook de relatie die vrouwen met voeding hebben cruciaal. Vrouwen eten immers vaak om allerlei emotionele redenen. Met traditionele maar ook nieuwe technieken zoals fototherapie probeer ik hen te helpen die relatie tot voeding weer in evenwicht te brengen.”
“Ik ben ondertussen een ‘digital nomad’ geworden, zeg maar een hip woord om aan te geven dat ik nooit lang op dezelfde plek blijf en hoofdzakelijk online werk. Momenteel verblijf ik in Portugal waar ik mijn project verder uitwerk. Jawel, ik coach mensen volledig online. Regelmatig via skype en met een continue ondersteuning via mail en WhatsApp. Ik kan me voorstellen dat zoiets nog verrassend klinkt in Vlaanderen. Daar zijn de mensen nog niet gewend aan zo’n manier van werken. Maar het lukt prima!”
“Ik ben enig kind en kom uit een warm gezin. Ik heb altijd de vrijheid gekregen om te zijn wie ik ben. Ik ben mijn ouders daar enorm dankbaar voor. Ze hebben me altijd onvoorwaardelijk gesteund, ook in keuzes die ze zelf nooit gemaakt zouden hebben. Ik besef wel dat het voor hen niet altijd gemakkelijk is me niet dichtbij te hebben. We skypen wekelijks, sturen elkaar veel berichtjes en ik probeer toch om de vier maanden eens naar het thuisfront te reizen. En dan staan bovenaan mijn to-dolijst: mijn beide oma’s bezoeken en van moeders keuken genieten!”
“Velen hebben een oubollig idee van het Portugese platteland. Integendeel, hier in Aljezur vind je een heel levendige gemeenschap expats. Onze vriendenkring bestaat uit Polen, Esten, Fransen, Duitsers, Italianen, Britten… Het zijn mensen die dichter bij de natuur willen leven, veelal surfers en ‘digital nomads’. Op de wekelijkse markt vind je dan ook vaak producten die je op een marktje in Berlijn zou kunnen vinden: rauwe brownies, verse groentesapjes, natuurlijke zeep… Op café gaan wordt hier vaak vervangen door ‘naar het strand gaan’. Daar beleven we prachtige avonden bij zonsondergang.”
Mijn Leven
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier