Reporter9 juni 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:22
Zin in een écht uniek biertje? Haal dan eens een Curieuzeneuske in huis.
De basis van deze lekkernij wordt gevormd door cuberdons, beter bekend als ‘neuzekes’. Geestelijke vader is geboren Gentenaar Eric Bastiaen, die voor de productie in zee ging met Brouwerij Contreras uit Gavere. Bij het ‘ontkurken’ komt de typische cuberdongeur je al tegemoet, alsof je net een snoepkraam voorbijwandelt. Ondanks de enorm zoete zweem smaakt het Curieuzeneuske bijzonder lekker. Het aroma blijft ook erg lang hangen. En dat is zeker geen minpunt, want tussen alle zoetheid ontwaart een geoefende tong ook een zekere bitterheid. Giet zeker je flesje tot de laatste druppel uit, want helemaal onderaan zit het zogenaamde cuberdonextract verscholen. En dat geeft het bier net die extra toets. Voor de échte fijnproevers: degusteer je Curieuzeneuske samen met de gelijknamige paté.