Zanger Kevin Courtens kiest in deze coronatijden voor ‘Courté GIN’ in plaats van veel nieuwe producties

Kevin in zijn zaak bij z'n Courté GIN.© PADI/KC
Kevin in zijn zaak bij z'n Courté GIN.© PADI/KC
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Van zodra Bigi’s in Ooigem na corona de deuren weer mag openen, zal het cliënteel bemerken dat de zaak grondig werd verbouwd. Kevin Courtens is al vier maanden bezig met de renovatie. Daarnaast bracht hij ook een nieuw single ‘Hartstocht’ uit en promoot hij eveneens zijn eigen ‘Courté GIN’

In april 2020 nam Kevin alias Kevin Courtens uit Avelgem de zaak Bigi’s in Ooigem over. Op vrijdagmorgen 12 juni 2020 opende zanger Kevin, samen met zijn partner Hannes, de deuren van deze karaokezaak Bigi’s in de Bavikhoofsestraat in Ooigem. Kevin koos voor een nieuwe uitdaging precies in de eerste lockdown. Ook hij had nooit gedacht dat er een tweede lockdown ging volgen en dat hij terug de deuren ging moeten sluiten. Op 18 oktober 2020 was het helaas terug zover. “Dat was even slikken”, zucht Kevin. “Maar twee dagen later besloot ik al de handen uit de mouwen te steken en begon ik aan de renovatie van de zaak. De ruwbouw zat na een tijdje achter het pleisterwerk en dat was al een hele geruststelling. We zijn nu vier maanden later en het einde is eindelijk in zicht. Ik denk dat we nog twee weken moeten doorwerken en dan is het volledig gedaan. Positief aan onze renovatie is dat we bij drukke momenten het cliënteel sneller kunnen bedienen. We zorgen ook voor een nieuw interieur. Weet je, ik begin stiekem te verlangen naar de opening van de horeca. Ik hoop dat de mensen dan blijven hun best doen en de regels blijven respecteren, zodat het aantal besmettingen blijft dalen en dat er geen derde lockdown komt.”

Terwijl Kevin aan het renoveren was, zat hij niet stil. Hij nam een single ‘Hartstocht’ op. “Dat is wel een cover, maar ik ben in de toekomst van plan om te werken aan een eigen nummer. Na deze werkzaamheden en na de lockdown ga ik mij ook focussen op een eigen song. Breng ik een traag of een vlot nummer, daar twijfel ik nu nog aan. Maar aangezien de zomer in aantocht is, denk ik eerder aan een opgewekt liedje”, geeft Kevin toe, die nog een ander project uitwerkte, namelijk een nieuwe gin ‘Courté GIN’, die op ambachtelijke wijze werd geïnfuseerd waarbij alle heerlijke kruiden tot zijn recht komen. “Ik zat al een tijdje in m’n hoofd met het uitbrengen van een nieuwe gin. Door de corona kwam dit echter goed uit, aangezien mijn horecapand toch dicht is. Ik had de nodige tijd om deze droom te realiseren. Na ‘Courté GIN’ breng ik binnenkort ook de lady’s editie uit. U ziet, ik blijf bezig, maar – net zoals zovelen – kijk ik toch uit naar de opening van de horeca én naar het moment waarop we als artiesten weer mogen optreden.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.