Jill de Greef: “Make-up maakt van mij een ander mens, het doet mij stralen”

Jill wordt onder handen genomen door Caroline Rigo.© PADI/Daniël
Jill wordt onder handen genomen door Caroline Rigo.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Jill de Greef lanceerde haar eigen ‘Ment Glow Getter make-up box’, samen met Caroline Rigo van Cent Pur Cent én MENT. Voor velen is Jill geen onbekende. We sloegen een babbel met haar in de studio’s van MENT TV.

In 2016 werd de knappe blondine bekend door het tv-programma ‘Pink Ambition’ en maakte daarna haar opwachting in programma’s zoals ‘Jani’s Shopping Queens’ en ‘Komen Eten’ (2019). Deze 31-jarige Antwerpse influencer of beter gezegd social content maker heeft maar liefst 106.000 volgers op Instagram en bracht in 2020 twee Nederlandstalige urban singles uit: ‘Bam Bam’ en ‘Focus’. De fashion en beauty queen heeft een passie voor alles wat roze is, haar chihuaha Juicy en icoon Paris Hilton. Sinds november is Jill aan de slag als presentatrice bij MENT TV. Zo heeft ze haar eigen talk show ‘Jill’ en presenteert ze het programma ‘Trendsetters’, waarbij ze een bekende gast stylet voor een bepaalde gelegenheid. Jill lanceerde haar eigen ‘Ment Glow Getter make-up box’. Deze make-up box bevat drie verschillende, uiteraard roze highlighters, een fanbrush, een hydraterende fixing spray en een handbag lip gloss.

Hoe blik je terug op uw carrière? Verliep alles naar wens?

“Ik ben heel tevreden over de groei van mijn carrière. Ik begon als verkoopster in een mode winkel. Mode is altijd al mijn passie geweest en zo ben ik steeds naar boven gegroeid als manager van de zaak en dan ineens pink ambition ( reality programma op vijf tv ). Daarna kreeg ik zoveel toffe aanbiedingen zoals ‘Komen Eten’, ‘Shoppingqueens’, mijn eigen talkshow ‘jill’ op MENT TV en nu terug een nieuw programma ‘Trendsetters’ op MENT TV. Ik heb dan nog mijn eigen collectie, eigen make up box in samenwerking met Cent Pur Cent en er zijn nog zoveel toffe dingen in het verschiet. Ik ben ontzettend dankbaar voor alles en hoe ver ik nu sta. Blijven gaan is echt mijn motto.”

Maakte je ook al dieptepunten mee?

“Om heel eerlijk te zijn heb ik weinig dieptepunten gekend in mijn carrière. Natuurlijk had ik wel eens een dip moment en dacht ik: wat wil ik nu, wil ik hier mee verder of niet? Uiteindelijk kwam alles goed. Ik wil nog zoveel meer bereiken, ik blijf bezig. Ik wil enkel maar hoogtepunten beleven. Ik ben immers een enorm positief persoon.”

Waarmee ben je nu bezig?

“Momenteel ben ik bezig met de make up lijn, samen met Cent Pur Cent. Tot en met mei is er dan het programma ‘Trendsetters’ op MENT TV. Ik ben vooral bezig met full time social media content te maken ( influencer) op Instagram. In het najaar gaan we een nieuw seizoen maken van “Trendsetters”. En er komen nog veel leuke dingen op mij af. Waar ik echt van droom is nog zoveeeeel, maar ik leef van moment tot moment. Ik geloof ook dat je al je dromen kan najagen. Alle dromen die ik had zijn tot nu toe uitgekomen en daar ben ik enorm blij om. Ik droom vooral op een gezond leven. Gezondheid blijft toch altijd wel nummer 1 hé.”

Hoe verliep de samenwerking met Caroline Rigo?

“Ik vond het heel fijn de make up sessie met Caroline. Zij is een schat van een vrouw. Zonder make up in de live studio zitten was toch wel raar, ik voel me dan vrij naakt maar dat is het leven. De mensen zien het liefst puur natuur. Zo zien ze ook wie je echt bent en hoe puur je gezicht is, dat moet zeker kunnen. Toen ik terug geschminkt was, voelde ik me toch wel veel zekerder. Raar maar waar make up doet bij mij echt zoveel ik voel me soms een ander mens. Het laat me echt stralen.”

“Caroline kent mijn gezichtje natuurlijk al en weet dat highlighter mijn favo make up is. Die doet ze dus altijd extra op mijn gezicht. Mijn ogen laat ze ook altijd enorm uitsteken met een tikkeltje highlight op mijn ogen en goed veel mascara, dat heb ik graag. Ze doet dat echt zo goed. Niet iedereen weet wat er bij je past qua kleuren. Caroline weet dat meteen en doet dat dan ook meteen perfect. Ik was helemaal blij. Ik ben ook enorm tevreden over de producten van Cent Pur Cent. Ik wil niks anders meer. Het is zo goed voor je huid (mineralen), het plakt ook niet, het ligt er niet dik op. Het is zo natuurlijk en dat maakt het juist prachtig. Ik hou niet van de dikke lagen make up.”

Jill de Greef.© PADI/Daniël
Jill de Greef.© PADI/Daniël

Je hebt je eigen box?

“Ja, de glow getter box van ons is top. Zoals ik al zei: de highlighter is mijn favo. Daarom dat we dan ook drie highlighters hebben met de naam: Jill Juicy en Paris

Juicy (mijn hondje) Paris Hilton (idool). Het is ook allemaal zo shiny, glossy en roze, het past dus gewoon helemaal bij mij.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.