30/5 TEM 4/6/2020

6 dagen / 5 nachten

Het oudste vakantiegebied van Duitsland staat bekend om zijn uitgestrekte bossen. Het vakantiegevoel wordt nogmeer versterkt door de pittoreske houten boerderijen en de karakteristieke oude dorpjes en stadjes. Het Zwarte Woud is sinds jaar en dag de perfecte regio voor wie graag het accent op natuur en gastronomie legt.

Een klassieke vakantiebestemming met een origineel reisprogramma!

PROGRAMMA

DAG 1 : Bezoek aan het oude stadsgedeelte van Straatsburg en de kathedraal met zijn gekende astronomische klok. Daarna verder richting ons hotel.

DAG 2 : een topper op het programma: bloemeneiland Mainau met ruim 45 ha bloemen, planten en bomen, prachtig gelegen aan de Bodensee.

DAG 3 : bezoek aan de unieke "Schwarzwälder Mundblashütte" in Wolfach. We zien er hoe het befaamde, met de mond geslepen loodkristal wordt gemaakt. In de namiddag komt het drukbezochte Triberg aan bod, één van de meest toeristische plaatsen aan bod. We maken een wandeling langs de grootste en bekendste waterval van Duitsland.

DAG 4 : Excursie naar het mooie Lindau am Bodensee met zijn prachtige promenade en aan Friedrichshafen met zijn Zeppelin Museum. Optioneel is er mogelijkheid om zelf een tochtje te maken met een Zeppelin luchtschip. Dit is een unieke vliegervaring boven de Alpen, boven steden en over de Bodensee.

DAG 5 : Met de Feldbergkabelbaan halen we de top van de Feldberg, met zijn 493 m de hoogste berg van het Zwarte Woud. Daarna maken we een boottocht naar de Titisee. Na het middagmaal gaan we richting Freiburg, de belangrijkste stad van het Zwarte Woud.

DAG 6 : Degustatie in wijnhuis in Durbach. Terug huiswaarts.

PRIJS : € 880 per persoon

Inbegrepen :

- vervoer per luxe autocar

- professionele begeleiding

- overnachtingen in Hotel Rossle Furstenberg (meer info hieronder)

- verblijf op basis van vol pension

- toegangsgelden : bloemeneiland Manau (pendelbus), Mundblashütte, Vogtsbauernhof, Triberg waterval, Zeppelin Museum, Feldbergbahn, boottocht Titisee, wijndegustatie

- alle middagmalen

- niet inbegrepen :

> tafeldranken, annulatie- en bijstandsverzekering (€24 p/pers), Zeppelin tocht (+/- 255 euro p/pers)

HOTEL ROSSLE FURSTENBERG

Dit hotel wordt door een familie gerund en ligt aan de voet van de Fürstenberg, vlakbij de bron van de Donau. Het biedt moderne landelijk ingerichte kamers met gratis Wifi.

Meer info en reserveren via https://www.reizenpatteeuw.be/

Roeselaarsestraat 163 b/c - 8890 Moorslede

tel. 051/777 416

info@reizenpatteeuw.be

30/5 TEM 4/6/20206 dagen / 5 nachtenHet oudste vakantiegebied van Duitsland staat bekend om zijn uitgestrekte bossen. Het vakantiegevoel wordt nogmeer versterkt door de pittoreske houten boerderijen en de karakteristieke oude dorpjes en stadjes. Het Zwarte Woud is sinds jaar en dag de perfecte regio voor wie graag het accent op natuur en gastronomie legt.Een klassieke vakantiebestemming met een origineel reisprogramma!PROGRAMMADAG 1 : Bezoek aan het oude stadsgedeelte van Straatsburg en de kathedraal met zijn gekende astronomische klok. Daarna verder richting ons hotel.DAG 2 : een topper op het programma: bloemeneiland Mainau met ruim 45 ha bloemen, planten en bomen, prachtig gelegen aan de Bodensee. DAG 3 : bezoek aan de unieke "Schwarzwälder Mundblashütte" in Wolfach. We zien er hoe het befaamde, met de mond geslepen loodkristal wordt gemaakt. In de namiddag komt het drukbezochte Triberg aan bod, één van de meest toeristische plaatsen aan bod. We maken een wandeling langs de grootste en bekendste waterval van Duitsland.DAG 4 : Excursie naar het mooie Lindau am Bodensee met zijn prachtige promenade en aan Friedrichshafen met zijn Zeppelin Museum. Optioneel is er mogelijkheid om zelf een tochtje te maken met een Zeppelin luchtschip. Dit is een unieke vliegervaring boven de Alpen, boven steden en over de Bodensee. DAG 5 : Met de Feldbergkabelbaan halen we de top van de Feldberg, met zijn 493 m de hoogste berg van het Zwarte Woud. Daarna maken we een boottocht naar de Titisee. Na het middagmaal gaan we richting Freiburg, de belangrijkste stad van het Zwarte Woud. DAG 6 : Degustatie in wijnhuis in Durbach. Terug huiswaarts.PRIJS : € 880 per persoonInbegrepen : - vervoer per luxe autocar- professionele begeleiding - overnachtingen in Hotel Rossle Furstenberg (meer info hieronder)- verblijf op basis van vol pension- toegangsgelden : bloemeneiland Manau (pendelbus), Mundblashütte, Vogtsbauernhof, Triberg waterval, Zeppelin Museum, Feldbergbahn, boottocht Titisee, wijndegustatie- alle middagmalen- niet inbegrepen : > tafeldranken, annulatie- en bijstandsverzekering (€24 p/pers), Zeppelin tocht (+/- 255 euro p/pers)HOTEL ROSSLE FURSTENBERGDit hotel wordt door een familie gerund en ligt aan de voet van de Fürstenberg, vlakbij de bron van de Donau. Het biedt moderne landelijk ingerichte kamers met gratis Wifi.Meer info en reserveren via https://www.reizenpatteeuw.be/Roeselaarsestraat 163 b/c - 8890 Moorsledetel. 051/777 416 info@reizenpatteeuw.be