Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

© ©2022 Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.

Met Arnold Gheysen verliest Sint-Eloois-Winkel een gekend en graag geziene bewoner. Arnold Gheysen was een geboren en getogen Winkelnaar die bij velen gekend stond als ‘meester Arnold’. Hij gaf jarenlang les in de plaatselijke school en werd er in 1977 ook directeur. In 1993 ging hij op pensioen. Arnold Gheysen was een man van het verenigingsleven. Zo was hij jarenlang één van de steunpilaren van het Davidsfonds Winkel, dat twee jaar geleden omgedoopt werd tot CultuurWinkel. Arnold was maar liefst 60 jaar bestuurslid van de vereniging. Daarvan vervulde hij 25 jaar de taak van voorzitter en was hij zestien jaar secretaris.

Ook in belangrijke plaatselijke verenigingen speelde hij een belangrijke rol. Zo zette Arnold zich als bestuurslid in voor de plaatselijke harmonie en stond hij mee aan de wieg van het plaatselijke koor. Arnold was vroeger ook nog bestuurslid van de heemkundige kring en schaakclub de Torenwachters.

Vrouw en twee kinderen

Twee jaar geleden werd hij voor zijn vele inzet voor het plaatselijke culturele leven beloond met de Cultuurprijs. “Meester Arnold was er gekend in de gemeente. Arnold was een erg warm persoon die erg goed naar de mensen kon luisteren. Hij heeft echt veel betekend voor het verenigingsleven in Sint-Eloois-Winkel”, aldus een lovende schepen van cultuur Greta Vandeputte (CD&V/VD). Arnold Gheysen laat een vrouw en twee kinderen na. Hij overleed zaterdag, net op de dag dat de tweejaarlijkse Cultuurprijs opnieuw werd uitgereikt. Die ging dit jaar naar kunstenaar Tjok Dessauvage.

De uitvaart voor Arnold Gheysen vindt aanstaande vrijdag om 10.30 uur plaats in de Sint-Eligiuskerk in Sint-Eloois-Winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier