De Hollemeersch in Dranouter heeft nu ook een sfeercafé: “Met De Moare kiezen we voluit voor streekproducten”

Laurens van De Hollemeersch (links) en Philippe die het sfeercafé inrichtte en zal uitbaten. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

In samenwerking met De Hollemeersch in Dranouter opent Philippe Felix, tot voor kort uitbater van restaurant Casino, het sfeercafé De Moare op de benedenerdieping van het hotel. “We kiezen voluit voor streekproducten.”

Philippe Felix, die afkomstig is uit Roeselare, maakte in Kemmel zijn eerste schoolreis door en kwam in de jaren 90 terug om er restaurant Casino te openen en dit voor liefst 34 jaar. “Het laatste jaar werd het moeilijker en moeilijker om personeel te vinden” vertelt Philippe. “En ik was het eerlijk gezegd wat moe. Maar na een paar maanden al begon de horecamicrobe opnieuw te kriebelen. Eerst dacht ik om naar Ieper te trekken, maar het werd uiteindelijk mijn vertrouwde Heuvelland. Met Laurens Van Den Weghe van De Hollemeersch kwam ik vlug tot een mooie overeenkomst.”

Streekproducten

“We kozen samen om een sfeercafé in te richten met uitsluitend streekproducten, de lokale bieren en wijnen staan met stip op de drankkaart”, gaat Philippe verder.

In De Moare worden de wijnen van wijngoed de Monteberg vast geserveerd. “Eenmaal in de maand plaatsen we een wijn van een ander Heuvellands wijndomein op de kaart. Om ook kinderen te plezieren, bieden we een ‘liemenoade’ aan.”

En er is natuurlijk ook het bier De Moare, in de lente van 2022 op de markt gebracht door drie Dranouterse hobbybrouwers. De naam van het bier verwijst naar een heks. “In een niet zo ver verleden was de Lettingstraat tussen Dranouter en Kemmel nog een onverharde landweg. Met knikkende knieën naderde men de holle meersen op de zuidelijke flanken van de Kemmelberg . In deze laag gelegen weiden zouden zich immers heksen of moaren ophouden, en men had schrik om ‘van de moare bereen’ te worden”, aldus nog Philippe.

De drankjes worden indien gewenst aangeboden met knabbelingen van de streek waaronder de hennepot van het restaurant en kazen uit Dikkebus. Nu het sfeercafé de plaats inneemt van de brouwerij verhuist de brouwketel naar een andere plaats in het gebouw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier