Een stevige wind waait ons naar de rand van Brugge, naar het midden van een guur bos. De open haard en de glimlach van Marieke heten ons welkom. We nestelen ons in het kleurrijke salon, de zachte zeteltjes maken ons instant vrolijk. Wanneer we laten vallen dat het een alcoholvrije avond wordt, krijgen we een frisse mocktail als alternatief. De hapjes zijn inventief en toch heerlijk herkenbaar. Zo krijgen we churros op basis van garnaal met een dipsaus van peterselie. Het zal een rode draad doorheen de avond worden: creatieve gerechten die doen denken aan de klassiekers. Onze mond wordt verder op smaak gezet met crackers, een hoorntje van avocado en mango, ei met forel en een eigen versie van ham met meloen.

Eens aan tafel wacht ons een ovenvers speltbroodje. Gregory gaat er prat op dat alles in huis wordt gemaakt. En voor wat hij niet zelf kan bereiden, klopt hij bij de buren aan. Zo komt de boter van een hoeve in Oedelem. Werken met producten uit de streek en uit de Noordzee is geen loos begrip voor de chef. De vers gemarineerde makreel krijgt het gezelschap van bietjes, kunstig in de vorm van bloemetjes. Daarna volgen sint-jakobsvruchten met Griekse pasta. Skrei serveert hij met raapjes, spruitjes en zeekraal. Als hoofdgerecht krijgen we een duif uit Anjou begeleid door grondwitlof en knolselder. De duif is à la minute op het karkas bereid. Dat proef je. Gregory beheerst niet enkel de technieken die mooi ogen op het bord, maar ook het ambacht voor de smaak. Als afsluiter is er een stoofpotje van rundswang met schorseneren en truffel. En dan moeten de desserts nog komen: baba au rum met zelfgemaakte chocoladetruffel en omelette sibérienne. Het beste blijft bewaard voor het einde: de spectaculaire kar met huisbereide snoepjes, chocolade en gebakjes. Het werd een warme avond, op alle vlak. Bij ons vertrek ziet zelfs het bos er wat minder guur uit.

Een stevige wind waait ons naar de rand van Brugge, naar het midden van een guur bos. De open haard en de glimlach van Marieke heten ons welkom. We nestelen ons in het kleurrijke salon, de zachte zeteltjes maken ons instant vrolijk. Wanneer we laten vallen dat het een alcoholvrije avond wordt, krijgen we een frisse mocktail als alternatief. De hapjes zijn inventief en toch heerlijk herkenbaar. Zo krijgen we churros op basis van garnaal met een dipsaus van peterselie. Het zal een rode draad doorheen de avond worden: creatieve gerechten die doen denken aan de klassiekers. Onze mond wordt verder op smaak gezet met crackers, een hoorntje van avocado en mango, ei met forel en een eigen versie van ham met meloen.Eens aan tafel wacht ons een ovenvers speltbroodje. Gregory gaat er prat op dat alles in huis wordt gemaakt. En voor wat hij niet zelf kan bereiden, klopt hij bij de buren aan. Zo komt de boter van een hoeve in Oedelem. Werken met producten uit de streek en uit de Noordzee is geen loos begrip voor de chef. De vers gemarineerde makreel krijgt het gezelschap van bietjes, kunstig in de vorm van bloemetjes. Daarna volgen sint-jakobsvruchten met Griekse pasta. Skrei serveert hij met raapjes, spruitjes en zeekraal. Als hoofdgerecht krijgen we een duif uit Anjou begeleid door grondwitlof en knolselder. De duif is à la minute op het karkas bereid. Dat proef je. Gregory beheerst niet enkel de technieken die mooi ogen op het bord, maar ook het ambacht voor de smaak. Als afsluiter is er een stoofpotje van rundswang met schorseneren en truffel. En dan moeten de desserts nog komen: baba au rum met zelfgemaakte chocoladetruffel en omelette sibérienne. Het beste blijft bewaard voor het einde: de spectaculaire kar met huisbereide snoepjes, chocolade en gebakjes. Het werd een warme avond, op alle vlak. Bij ons vertrek ziet zelfs het bos er wat minder guur uit.