Nieuw Belgisch zwemrecord voor Fanny Lecluyse uit Spiere-Helkijn

Fanny Lecluyse vertrekt binnenkort naar Tokio voor de Olympische Spelen.©ERIC LALMAND BELGA
Fanny Lecluyse vertrekt binnenkort naar Tokio voor de Olympische Spelen.©ERIC LALMAND BELGA
Redactie KW

Fanny Lecluyse (Les Dauphins Mouscronnois) heeft zondag in Rome tijdens de Sette Colli-zwemmeeting haar Belgische record op de 200 meter schoolslag scherper gesteld. Een opsteker voor de 29-jarige zwemster uit Spiere-Helkijn richting de komende Olympische Spelen.

Fanny Lecluyse moest in mei omwille van een knieblessure forfait geven voor het EK in Boedepast. Ze sukkelde al sinds december met de rechterknie en onderzoeken wezen uit dat het om een scheur in de binnenste ligamenten ging. De zwemster lijkt nu net op tijd klaar te zijn voor Tokio. In Rome werd ze tweede maar verbeterde ze wel haar eigen recordtijd op de 200 meter schoolslag met 46 honderdsten van een seconde tot 2:23’30”.

Opsteker

Haar vorige recordtijd dateerde van 25 juli 2019. Op het WK in Zuid-Korea zwom de West-Vlaamse toen naar een chrono van 2:23’76”. De nieuwe toptijd is voor Lecluyse alvast een opsteker in aanloop naar de Olympische Spelen die over een kleine maand van start gaan en waar ze op de 100 meter en 200 meter schoolslag in actie komt. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.