Knieblessure houdt zwemster Fanny Lecluyse weg uit Boedapest

Fanny Lecluyse zal de Belgische kleuren niet kunnen verdedigen op het EK zwemmen in Boedapest.©Arjan Desante a-Arjan Desante
Fanny Lecluyse zal de Belgische kleuren niet kunnen verdedigen op het EK zwemmen in Boedapest.©Arjan Desante a-Arjan Desante
Redactie KW

Fanny Lecluyse (29) uit Spiere-Helkijn moet door een knieblessure forfait geven voor het EK zwemmen, dat van 17 tot 23 mei plaatsvindt in Boedapest. Dat bevestigde ze aan Le Soir.

Fanny sukkelt al sinds december van vorig jaar met de rechterknie en wil geen risico nemen met het oog op de Olympische Spelen in Tokio, waarvoor ze gekwalificeerd is.

De specialiste op de 200 meter schoolslag onderging eind februari een scan, MRI en echo. Daarop was een scheur in de binnenste ligamenten te zien.

“Het is lastig om af te zeggen voor het EK, waar ik een podium viseerde en waar men op mij rekende voor de 4 x 100 wissel”, zegt Fanny Lecluyse, de vriendin van werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. “Ik vroeg me af: ‘Waarom ik? Waarom nu?’. Maar ik probeer vooral kalm te blijven.”

Lecluyse vertrekt maandag voor twee weken op stage naar het Turkse Belek. In juni wil ze nog een of twee races zwemmen om zich te testen voor de Spelen. Ze was er al bij in Londen (2012) en Rio (2016).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.