Kanaal Brugge-Gent opnieuw trainingsparcours voor zwemmers

Iedere donderdagavond kan er weer, na inschrijving, getraind worden in de doodlopende kanaalarm. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Triatleten en andere zwemmers kunnen weer trainen in het kanaal Brugge-Gent. Ter hoogte van Gevaerts-Zuid organiseert het gemeentebestuur opnieuw elke donderdag een trainingsavond.

Om de zwemmers te laten trainen in het kanaal verkregen de gemeentebesturen van Oostkamp en Beernem een vergunning van de Vlaamse Waterweg. Ook vorig jaar kon er al in het kanaal gezwommen worden en na het succes van de vorige editie besloten de sportdiensten van Beernem en Oostkamp opnieuw de handen in elkaar te slaan. In de doodlopende kanaalarm kunnen zwemmers zonder gevaar hun training afwerken.

Enkel op donderdagavond

Tot en met 15 september kan je elke donderdagavond terecht in het kanaal. Dat kan telkens tussen 18 en 20 uur en met maximaal 60 zwemmers per avond. Dat er enkel op donderdagavond gezwommen mag worden, heeft te maken met het akkoord dat de gemeenten bereikten met de Vlaamse Waterweg.

Op andere momenten is er in het kanaal een zwemverbod en kan je beboet worden door de politie als je het verbod niet respecteert. Op de georganiseerde momenten zijn er redders en wordt ook de waterkwaliteit geregeld geïnspecteerd.

Om mee te zwemmen, moet je minstens 16 jaar oud zijn. Bovendien moet je lid zijn van een zwem- of triatlonvereniging en op voorhand inschrijven via de website van de gemeente. Mensen die geen lidkaart hebben, kunnen voor vijf euro een abonnement kopen bij de Beernemse zwemclub.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.