ISWIM ijzersterk op Vlaamse (Jeugd)kampioenschappen

Redactie KW

ISWIM uit Ieper is met heel wat medailles en mooie ereplaatsen teruggekeerd van de Vlaamse Jeugd Talent Challenge, de opvolger van de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. Ook op de Vlaamse Kampioenschappen gooiden de zwemmers hoge ogen. Trainster Martine Lepla is dan ook bijzonder tevreden.

Met tien geselecteerde zwemmers trok ISWIM van vrijdag 11 februari tot zondag 13 februari naar Antwerpen voor de Vlaamse Jeugd Talent Challenge.

“Juna Vandermarliere, Britt Decroix, Guilia Vervaecke en Inna Claeys zijn amper elf jaar oud en namen voor het eerst deel aan zo’n groot zwemevenement”, vertelt trainster Martine Lepla. “Ik was echt onder de indruk van Juna. Ze werd Vlaams kampioene op de 200 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag.”

Allroundtitel

“Maar daar stopte het niet bij. Juna veroverde ook de bronzen medaille op de 100 meter vrije slag en op de 100 meter vlinderslag. Ze won ook de allroundtitel van dit tornooi door de hoogste FINA-punten te behalen van al haar leeftijdsgenoten. En Britt, Guilia en Ina zwommen allemaal besttijden.”

“Bij de jongens is Wout Seys onze jongste telg. Hij zette verschillende knappe tijden neer. De dertienjarige Merel Degels mocht als eerste van ISWIM het water induiken. Op de 200 meter wisselslag nestelde ze zich in de top tien.”

“Ook op de aflossing deden we het goed”, gaat Lepla verder. “Zowel op de 4×100 meter vrije slag als op de 4×100 meter wisselslag stonden we op het podium bij de dertienjarige jongens. Thor Van Weehaeghe-Meeuws, Antwan Vanderhaeghe, Tiebe Vandermarliere en Simon Vandenberghe finishten als tweede op de 4×100 meter vrije slag. Jule Dehaene, Antwan Vanderhaeghe, Simon Vandenberghe en Thor Van Weehaeghe-Meeuws eindigden derde op de 4×100 meter wisselslag. En Thor werd ook nog eens vijfde op de 100 meter rugslag.”

Door het dolle heen

Ook op de Vlaamse Kampioenschappen, van vrijdag 25 februari tot zondag 27 februari en opnieuw in Antwerpen, was ISWIM op de afspraak, met zes zwemmers.

“Ik was door het dolle heen”, zegt Lepla. “Emma Dekervel won de Vlaamse titel op de 50 meter vrije slag en viel net naast het podium op de 100 meter vrije slag en op de 50 meter vlinderslag. Ook Seppe Dufloucq behaalde eremetaal. Hij veroverde zilver op de 100 meter vlinderslag en brons op de 100 meter vrije slag. Laura Vanmeenen moest tevreden zijn met een vierde plaats op de 50 meter vrije slag, maar ze zwom een prima wedstrijd.”

“Zita Van Brabandt, Hannah Vandenberghe, Sara Vanmeenen en Josephine Haus deden het eveneens meer dan behoorlijk. Hannah, Laura, Josephine en Emma behaalden zilver op de 4×100 meter wisselslag. Emma, Laura, Sara en Hannah tikten ook als tweede de muur aan, op de 4×100 meter vrije slag.”

(IVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier