WK, EK of BK : de West-Vlamingen waren weer aan het feest

Wouter Vander Stricht

De 2,5 goalsvan Tuur Dierckx halen deze week het podium niet: voor een keertje trekken we voluit de kaart van de kampioenschappen. Het zilver op het WK ploegentijdrijden voor Yves Lampaert is natuurlijk een topprestatie, maar we zoeken het dit keer niet overzees. We mogen best eens chauvinistisch zijn en onze eigen wielerredacteur Tom Vandenbussche op het hoogste schavotje plaatsen.

Wielerjournalist Tom Vandenbussche pakt goud in de WK-tijdrit (maar valt in de wegrit)

1
WK, EK of BK : de West-Vlamingen waren weer aan het feest

Om de komende 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen te vieren, organiseerde men dit keer in Oudenaarde het WK wielrennen voor journalisten. Op zaterdag was er het WK tijdrijden en daar zette ‘onze’ Tom Vandenbussche iedereen een hak. De KW-wielerredacteur haspelde de 23 kilometer op een loodzwaar parcours af aan 41,56 km per uur. Hij hield de Spanjaard José Vincente Gisbert op 21 seconden. Een dag later in de wegrit kwam hij met een andere Spanjaard ten val toen ze in de kopgroep reden.

Jonathan Delombaerde wint B-finale op EK Kajak

2
WK, EK of BK : de West-Vlamingen waren weer aan het feest
© BELGA

Belofte Jonathan Delombaerde van Harelbeekse Kajak Vereniging bereikte zaterdag op de derde dag van het EK kajak sprint voor junioren en beloften in het Roemeense Bascov net niet de finale in de K1 200 meter. Hij kwam één tiende te kort voor de A-finale waarin hij eigenlijk wel thuis hoorde. Zondag bewees hij dat door met ruime voorsprong de B-finale te winnen in een tijd waarmee hij zesde zou geëindigd zijn in de A-finale.

Ilse Geldhof oppermachtig op BK sprintduatlon in Torhout

3
WK, EK of BK : de West-Vlamingen waren weer aan het feest
© VDB VDB

Het Wevelgemse ETZ was dominant bij het BK voor de vrouwen. Ilse Geldhof moest enkel ploeggenote Kim Nulens even in haar buurt en in het wiel dulden, maar sloeg in het tweede loopgedeelte een definitieve kloof. Goud dus voor de atlete uit Boezinge, Joke Coysman werd derde, Deborah Ghyselen uit Menen viel net naast het podium.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten