Zo beleefde Jeugdhuis ‘t Molentje Kuurne-Brussel-Kuurne

Voor veel koersliefhebbers uit Kuurne en omstreken is Kuurne-Brussel-Kuurne een jaarlijkse traditie. Zo ook voor de jongeren van het Jeugdhuis ‘t Molentje in Kuurne. Zij hadden een originele manier gevonden om in de koerstemming te komen.

Aan de start staan Pieter en zijn vrienden. Kuurne-Brussel-Kuurne is voor hen een jaarlijkse hoogdag. “We verzamelen om 10 uur, maken een praatje met onze favoriete renners en kijken naar de start. Mijn favoriet? Yveske Lampaert he. Als hij wint, gaan we naar de Wante in Izegem”, lacht Pieter. De vrienden zijn op weg naar JH ‘t Molentje, voor deze gelegenheid speciaal omgedoopt tot het Tom Boonen café.

Zo beleefde Jeugdhuis 't Molentje Kuurne-Brussel-Kuurne

In JH ‘t Molentje zelf is Robin aanwezig. Hij is de bedenker van het Tom Boonen concept. “We willen de jeugd wat engageren om hier te komen kijken naar de wedstrijd en het wat ludiek maken. Ik ben al van kleins af een grote fan van Tom Boonen. We hebben ook een spandoek gemaakt, waar we buiten mee zullen staan tijdens de twee lokale rondes.”

Zo beleefde Jeugdhuis 't Molentje Kuurne-Brussel-Kuurne

De sfeer zit erin en de laatste kilometers van enkele overwinningen van Tom Boonen worden op het groot scherm getoond, waaronder zijn titel als wereldkampioen in 2005. Regelmatig klinkt ook het liedje ‘Tommeke Tommeke’ door de boxen. Straks volgen ze de KBK via het groot scherm, maar eerst wordt er nog met het pronostiekblad rondgegaan. Lampaert en Groenewegen komen regelmatig terug als mogelijke winnaars.

Zo beleefde Jeugdhuis 't Molentje Kuurne-Brussel-Kuurne

Toch zien we ook iemand met een opvallend T-Shirt die een andere favoriet heeft. “Julien Vermote is een Kortrijkzaan en vorig jaar zat hij dicht bij de overwinning”, zegt Seppe. “Ik zou hem dit T-Shirt graag eens tonen (lacht). Ik heb het speciaal laten maken, het is een uniek stuk.” Uiteindelijk was de echte winnaar geen West-Vlaming, maar dat kon de pret niet drukken.

Bekijk ook onze fotospecial en instastory op @kw.be.

(LM – Foto’s LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.