West-Vlaanderen en Forza Lampaert boven tijdens Parijs-Roubaix

Parijs-Roubaix, de klassieker die Belgisch Kampioen Yves Lampaert graag op zijn palmares wil schrijven. Forza Lampaert trok naar de Carrefour de l’Arbre om de Izegemnaar door weer en wind aan te moedigen. Wij volgden hen de hele dag. Een derde plaats voor Lampie en de overwinning voor ploegmaat Gilbert. België (en West-Vlaanderen) boven!

Enkele familieleden en vrienden van Lampaert kampeerden met caravans. Isabel staat uiterst links, Davine houdt de Belgische kampioenentrui vast. © (Foto LM)

In de schaduw van de Carrefour de l’Arbre staan al sinds zaterdagavond enkele caravans opgesteld, waardoor deze van Isabelle en Davine, nichten van Lampaert. Het was een koude nacht, maar stilaan komt de zon erdoor. Bij de caravan en tentjes heerst een gezellige drukte. “We wilden goede plaatsen”, zegt Isabel. “De meeste koersen volgen we op televisie, maar Roubaix is het zwaarste en ligt Lampaert het beste.” “We stonden vroeger al op de piste en het Bos van Wallars. De sfeer in Paris-Roubaix is uniek. Het is Yveske zijn koers hé met de kasseien en het weer”, zegt Davine.

Sarah, Fien en Heide van Forza Lampaert.
Sarah, Fien en Heide van Forza Lampaert.© (Foto LM)

Enkele honderden meters verder staan Sarah, Fien en Heide. Ze maken deel uit van het bestuur van Forza Lampaert. “Ik woon in dezelfde straat als Yves”, zegt Sarah. “Acht jaar geleden wilden we Forza Lampaert laten uitgroeien tot een grotere supportersclub en dat is gelukt”, zegt Heide. “We maakten vlaggen, mutsen en werken nu met lidkaarten.” “Toen Yves naar Quickstep ging, kregen we steeds meer leden”, zegt Sarah. Vandaag telt de supportersclub 420 leden.

Yves heeft bèregoed gereden, het is mede dankzij hem dat Gilbert gewonnen heeft!

Supporteren door weer en wind.
Supporteren door weer en wind.© (Foto LM)

Op de kasseistrook van Gruson, net na Carrefour de l’Arbre, zit Lampaert na een inspanning terug bij de kopgroep met Gilbert, Politt, Sagan en Vanmarcke. Forza Lampaert moedigt hem luidkeels aan. Het wordt net niet voor Lampaert in de Hel van het Noorden. Politt demarreert iets verder en enkel Gilbert kan volgen.

Na afloop zitten de supporters met gemengde gevoelens. “Het is heel jammer”, zegt Kelsey, “maar derde is ook niet slecht! Yves heeft bèregoed gereden.” “We zijn heel trots”, reageert Lampaerts neef Dieter. “Het is mede dankzij Lampaert dat Gilbert heeft gewonnen. Volgend jaar is het aan Yves!” Bij voorzitter Bert overheerst ontgoocheling. “Maar volgende week is dat verteerd.”

Bekijk ook onze fotospecial en instastory via @kw.be

Op vrijdag 19 april vindt de Forza Lampaert Quiz plaats in Ingelmunster waaraan 80 ploegen deelnemen. Yves Lampaert zelf zetelt in de jury. De winnende ploeg mag mee naar het BK in juni en krijgt een VIP behandeling.

(LM/foto’s LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.