West-Vlaamse beloften grijpen net naast winst in Geluwe

Van links naar rechts Jochen Deweer (bergprijs), Benjamin Declercq, Steven Caethoven en Jan Logier. © GO
Redactie KW

De 86ste Grote Prijs van Geluwe werd beslecht in de spurt.

Daarin toonde ex-prof Steven Caethoven zich de snelste. De West-Vlaamse beloften Benjamin Declercq en Jan Logier legden beslag op de tweede en derde plaats.

Berne Vankeirsbilck was de absolute smaakmaker. De derdejaarsbelofte was de hele wedstrijd alomtegenwoordig. Toen onder impuls van Moorselenaar Kess Heytens in de vijfde ronde negen renners de krachten bundelden, was hij van de partij. “Ik was er opnieuw bij, toen de beslissende vlucht van 19 tot stand kwam. In de laatste rondes wogen de vele inspanningen zwaar door. Ik heb het dan maar laten lopen”, aldus de Harelbekenaar, die tweede werd in het bergprijsklassement. Jochen Deweer (KSV Deerlijk-Gaverzicht) was de beste klimmer op de Molenhoek.

“Guillaume Seye laten doodbloeden”

Na het afhaken van Vankeirsbilck leek een sprint met achttien in de maak maar in de slotronde trok Guillaume Seye in de aanval. De jonge hardrijder werd pas in de laatste honderden meters gegrepen. “We hebben Guillaume wat laten doodbloeden. Mijn twee ploegmaats, Koen Demuynck en Thomas Vanhaecke, hebben prachtig werk geleverd. Het was ideaal dat de vluchter maar in de laatste kilometer werd gegrepen. Dat is een beetje de ervaring van de profs”, lachte de Oost-Vlaamse winnaar achteraf.

Belofte Benjamin Declercq werd tweede, maar was toch niet ontgoocheld. “Ik verwachtte niets van deze koers. Ik zag dit louter als een training om weer ritme op te doen na een weekje rust. De laatste 40, 50 kilometer had ik het knap lastig. Ik ben door de krampen heen gespurt”, vertelde de Izegemnaar van EFC-Etixx.

De top-20:

1. Steven Caethoven

2. Benjamin Declercq

3. Jan Logier

4. Mathias Ballet

5. Jakob Scott (GBr)

6. Lindsay De Vylder

7. Jérémy Burton

8. Valentin Gouel (Fra)

9. Lounes Verschaeve

10. Giovanni De Merlier

11. Arjen Livyns

12. Koen van de Klundert (Ned)

13. Tom Bosmans

14. Robert Smail (GBr)

15. Koen Demuynck

16. Thomas Vanhaecke

17. Guillaume Seye

18. Jelle Meesters (Ned)

19. Steven Haerinck

20. Mathias Delameilleure

De volledige uitslag vind je in de pdf-bijlage.

(GO)

Grote Prijs Geluwe 2015.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.