Alana Castrique opnieuw op de fiets na zware val : “Mijn ribben doen nog altijd veel pijn”

Alana Castrique tijdens de ploegenvoorstelling in de Omloop © JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

Alana Castrique kwam tijdens de Omloop het Nieuwsblad zwaar ten val. De 22-jarige renster van Cofidis liep een hersenschudding op en kneusde enkele ribben. Er werd even gevreesd voor haar voorjaar, maar Alana traint alweer en hoopt tegen Gent-Wevelgem opnieuw volledig fit te zijn.

Een akelig beeld tijdens de vrouwenkoers van de Omloop Het Nieuwsblad. Alana Castrique uit Ploegsteert kuste het asfalt en bleef liggen op de grond. Het verdict was zwaar voor Alana. Ze liep – tijdens haar eerste koers van het seizoen – een hersenschudding op en kneusde enkele ribben.

Last om te concentreren

“Het gaat ondertussen al wat beter”, stelt Alana ons gerust. “Ik ben al opnieuw aan het trainen, maar mijn ribben doen nog steeds veel pijn als ik op de fiets zit. Van mijn hoofd heb ik last als ik mij moet concentreren. Het is natuurlijk jammer, want ik had het gevoel dat ik in uitstekende doen was. Ik hoop tijdens Gent-Wevelgem (27 maart, red.) opnieuw in het peloton te zitten.”

De regerend Belgisch beloftenkampioene op de weg wil zich dit jaar nog tonen voor haar nieuwe ploeg. De voorbije seizoenen reed ze voor de Lotto Soudal Ladies en werd ze onder meer knap derde op het Belgisch kampioenschap in Waregem. Ze klopte toen Jolien D’hoore en Shari Bossuyt in de sprint. Alana is dus erg snel aan de meet en geldt als een groot talent. Bij Cofidis hoopt ze nog een stap voorwaarts te zetten. Haar grootouders zijn afkomstig uit Roeselare, maar zelf is ze Franstalig. (IVDA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.