Veurnenaar Tom Devriendt verlengt contract bij Wanty-Groupe Gobert

Redactie KW

Tom Devriendt zal in 2017 ook voor Wanty-Groupe Gobert uitkomen.

De 24-jarige renner verlengde zijn contract met twee jaar. Het wordt zijn derde seizoen in dienst van de ploeg van Jean-François Bourlart waar hij in 2015 als prof debuteerde.

“Ik ben heel tevreden met mijn nieuwe contract. Het is een ontlading en een teken dat de ploeg in mij gelooft. Dit jaar ben ik sterker geworden. Nu kan ik rustig verder mijn carrière opbouwen”, verklaart Tom Devriendt.

Tom Devriendt ging dit jaar veel in de aanval, vaak in de Vlaamse klassiekers. “Ik wil in zulke wedstrijden nog verder groeien. Het is de beste periode van het jaar. Ik denk dat het te vroeg is om aan een topresultaat in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te denken. De ploeg verwacht dat ik in dienst van de kopmannen rij. Ik doe het graag en wil aan het succes van de ploeg bijdragen.”

Dit jaar behaalde Tom Devriendt de derde plaats in de profkermiskoers van Wanzele. Hij werd ook zesde in de Eschborn-Frankfurt ‘Rund um den Finanzplatz die naar de World Tour promoveert. “Ik ben niet de snelste van het peloton, maar ik beschik over snelle benen en kan bergen overleven en dan kan ik gemakkelijker mijn kans wagen om een resultaat te behalen.”

Sportbestuurder Hilaire Van der Schueren vindt dat Tom Devriendt dit jaar veel progressie maakte. “Hij zette zeker een stap vooruit in vergelijking met vorig jaar. Hij doet altijd zijn uiterste best voor de ploeg. Het is logisch om hem met een nieuw contract te belonen. We hopen dat hij een vaste pion voor de klassiekers kan worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.