Voormalige winnaar Ronde van Spanje maakt opwachting in Oostende

Fabio Aru won in 2015 de Vuelta voor zijn team Astana.© Belga
Fabio Aru won in 2015 de Vuelta voor zijn team Astana.© Belga
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Fabio Aru doet op zondag 31 januari mee aan het WK veldrijden in Oostende. De 30-jarige Italiaan, in 2015 winnaar van de Ronde van Spanje, maakt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op de weg een uitstapje naar de cross.

Fabio Aru startte afgelopen weekend in Lecce in het nationaal kampioenschap, waar hij tiende werd. “De eerste race met mijn nieuwe team”, schreef Aru op Instagram bij een foto waarop te zien is hoe hij door een modderbad ploegt. “Ik voelde me heel goed in de modder. Het belangrijkste is dat ik er veel plezier in had, ik voelde me weer een kind dat zijn eerste koers reed. Dit is mijn sport, dit is mijn passie.”

Aru heeft van zijn nieuwe Zuid-Afrikaanse ploeg Qhubeka-Assos de toestemming gekregen om de komende weken te blijven veldrijden. De Italiaan bereidt zich momenteel met de nationale selectie, die uit twaalf renners bestaat, voor op het WK in België.

“Ik doe zonder ambities mee en keer in februari terug op de weg. Ik kijk goed naar Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock hoe zij het doen in het veld”, klinkt het. Fabio Aru verliet in september de Tour de France tijdens de negende etappe en kwam daarna niet meer in actie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.