Oostende maakt zich klaar voor het WK Cyclocross

In 2017 vond het BK Cyclocross plaats in Oostende met publiek. Het WK van 2021 zal, door de coronacrisis, zonder publiek doorgaan.©DAVID STOCKMAN BELGA
In 2017 vond het BK Cyclocross plaats in Oostende met publiek. Het WK van 2021 zal, door de coronacrisis, zonder publiek doorgaan.©DAVID STOCKMAN BELGA
Redactie KW

De organisatie van het WK cyclocross heeft groen licht gekregen om alle voorbereidingen verder te zetten. De wedstrijden zullen plaatsvinden in Oostende tijdens het weekend van 30 en 31 januari, zonder publiek langs het parcours.

De laatste weken trof de organisatie van het WK Cyclocross reeds heel wat voorbereidingen langsheen het parcours, onder meer op de Wellington Renbaan en het Groot Strand. Na verschillende overlegmomenten tussen de UCI, Belgian Cycling, de Vlaamse overheid en de Stad Oostende, liggen de definitieve krijtlijnen voor de 72ste editie van het wereldkampioenschap nu vast.

Alle partijen doen een extra inspanning. Er komt een extra financiële bijdrage van zowel Vlaanderen als Oostende, en zowel de UCI, Belgian Cycling als het organiserende Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits vzw zorgen voor een tegemoetkoming. Zo kan de wereldtop van het internationale veldrijden het laatste weekend van januari naar Oostende afzakken . Het topsportevenement zal door de vele liefhebbers wereldwijd live te volgen zijn van thuis uit.

De stad Oostende slaat met de Vlaamse overheid, via EventFlanders, de handen in elkaar om deze organisatie mogelijk te maken. EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen, maar is een samenwerking van Toerisme Vlaanderen, het departement Buitenlandse Zaken, het departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.