Vansevenant heeft “even nood aan rust” na sterke prestatie in Luik-Bastenaken-Luik

©ERIC LALMAND BELGA
©ERIC LALMAND BELGA
Bron: Belga

Eén van de Belgen die er zondag in slaagde zich te laten opmerken tijdens Luik-Bastenaken-Luik was Mauri Vansevenant. Dat deed hij volledig in dienst van kopman Julian Alaphilippe, zo vertelde de West-Vlaming van Deceuninck-Quick Step achteraf.

De Sloveen Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) heeft een jaar na zijn landgenoot Primoz Roglic het wielermonument Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Hij haalde het zondag in een sprint van vijf koplopers voor de Fransen Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) en David Gaudu (Groupama-FDJ). Beste Belg Tiesj Benoot (Team DSM) werd zevende.

Vansevenant schoof mee in een elitegroep toen de Ineos Grenadiers de wedstrijd lieten ontploffen op de Côte des Forges, de voorlaatste beklimming van de dag. Nadat Richard Carapaz uit die ontsnapping wegreed, kwam het peloton snel terug tot bij de groep van Vansevenant. De 21-jarige tweedejaarsprof eindigde uiteindelijk als 79e, op 3:45.

Goed gevoel

“Ik had een goed gevoel vandaag, en de ploeg was in de breedte erg sterk. Ik denk dat (Pieter) Serry meer dan 200 kilometer op kop heeft gereden”, analyseerde Vansevenant. “Het was voor ons de bedoeling om Julian zo goed mogelijk af te zetten aan de Roche-aux-Faucons, en hem daar zijn ding te laten doen. Dat is redelijk goed gelukt, denk ik.”

Zijn kopman werd uiteindelijk tweede, bij Vansevenant was het in de finale naar eigen zeggen op. “Vanaf de Roche voelde ik dat mijn kaars uit was. Het was op. Ik voel dat ik nu wel wat rust nodig heb. Ik heb de laatste weken al veel wedstrijden gereden, en ben daarin altijd tot het uiterste gegaan. Nu volledig herstellen, en dan werk ik weer toe naar de zomer.”

Veel duidelijkheid over dat zomerprogramma van Vansevenant is er nog niet. In de Ronde van Zwitserland is hij er wel zeker bij. De Ronde van Romandië, die volgende week start en waar Vansevenant oorspronkelijk was voorzien, rijdt hij dus niet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten