Tweedejaarsbelofte Joran Wyseure heeft meteen goede vorm te pakken

Joran Wyseure. © foto Coghe
Bram Vanlerberghe

In september dook Joran Wyseure opnieuw het veld in en meteen was het raak. De 19-jarige Lichterveldenaar was de beste in de beloftencross in Herentals. De tweedejaarsbelofte hoopt deze winter te bevestigen.

Openen met een overwinning was goed voor het moraal. Daarna kon ik met de ploeg nog een ronde rijden in de Ardennen. In Kruibeke zat dat misschien nog in de benen, waardoor ik die cross iets minder was. Over het algemeen ben ik tevreden met het gevoel in de eerste crossen. Ik val niet stil naar het einde toe. Dat is goed”, aldus Wyseure.

De beloftevolle crosser beleefde een atypische voorbereiding, net als veel andere crossers. “Maar ik denk dat ik in vergelijking met hen wel nog heel wat kon rijden. Ik heb de indruk dat mijn conditie redelijk goed zit. Ik moet wel nog iets meer in de focus en het ritme van het crossen geraken.”

Gevoel zit goed

Het komt er ook op aan om dit jaar te bevestigen. Vorig jaar werd de Lichterveldenaar in Bredene zelfs eens achtste tussen de profs, net voor Zdenek Stybar. “Dat was fantastisch als eerstejaars. Ik hoop dat dit jaar zeker eens te kunnen herhalen, maar ik ben ervan overtuigd dat het moeilijk zal zijn. Het is afhankelijk van hoeveel wedstrijden er nog gereden zullen worden. Van de nieuwe wereldbeker vinden er nog slechts zes wedstrijden plaats. De kalender is serieus aan het uitdunnen. Daardoor staan er elke cross 75 tot 80 renners aan de start. Ik ben al heel content dat ik kan crossen en dat het gevoel goed zit. Het is overigens zeker de bedoeling om elk jaar stappen vooruit te blijven zetten. Er is ook een heel goede lichting eerstejaars bijgekomen met onder meer Thibau Nys, maar zelf heb ik ook al een stap vooruitgezet.”

Heel ver vooruitblikken doet Joran nog niet, aangezien de situatie in het veldrijden elk moment kan wijzigen. “Dit seizoen kijk ik telkens maar een paar weken vooruit. Dit weekend rijd ik in Beringen, de week erna in Ruddervoorde. Vervolgens start ik normaal in de Koppenbergcross. Dat is voorlopig mijn planning.”

Maar zoals hij eerder aanhaalde, is Joran Wyseure vooral tevreden dat hij deze winter kan crossen. “Ik zit dit jaar alvast al aan een serieus aantal trainingskilometers. Goed dat mijn basis terug goed op punt staat. Ik heb er wel eens deugd van gehad om even geen stress te hebben, maar het zou toch niet elk jaar zo moeten zijn. Ik ben van het principe om goed te zijn, een heel seizoen lang, zonder per se te pieken. Maar een dipje kan er snel aankomen. Trouwens, hoelang zullen we nog mogen rijden?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier