Xandro Meurisse opgelucht met selectie voor Tour de France, ook Jonas Rickaert mag mee

Redactie KW

Alpecin-Fenix heeft maandag zijn selectie vrijgegeven voor de Tour de France, die zaterdag begint in Brest. De Nederlander Mathieu van der Poel start voor het eerst in La Grande Boucle en wordt geflankeerd door vier Belgen: sprinters Tim Merlier en Jasper Philipsen en de West-Vlamingen Xandro Meurisse en Jonas Rickaert.

Xandro Meurisse, twee jaar geleden nog één van de Tourrevelaties, is uiteraard opgelucht met zijn selectie. “Ik wist het zelf nog niet zolang. We waren met negen renners die in aanmerking kwamen en acht daarvan mogen er mee. Maar na de voorbije Ronde van Zwitserland wist ik dat ik op beide oren mocht slapen. Dat ik daar weer mijn beste niveau haalde, was een hele geruststelling. Zeker nadat ik dit voorjaar nooit mijn goeie vorm had gevonden.”

“Tijdens de hoogtestage in mei in La Plagne voelde ik me elke dag beter worden. Die bevestiging kreeg ik ook van de ploegleiding en trainers van Alpecin-Fenix. Alleen was het afwachten hoe het in koers zou verlopen. Heel goed dus, zo bleek. Ik kon prima werk verrichten voor Mathieu van der Poel, die twee ritten won, en zelf nog in de top twintig van het klassement eindigen.”

Potentiële ritwinnaars

Met Mathieu van der Poel, Tim Merlier en Jasper Philipsen trekt Alpecin-Fenix met drie potentiële ritwinnaars naar La Grande Boucle. “Op dagen één en twee in Bretagne wordt het sowieso werken voor Mathieu. De finish ligt telkens op een helling, gesneden koek voor Mathieu. Er is niemand in het peloton die dat beter kan dan hij. De missie van de ploeg is om één rit te winnen, maar ik hoop dat het er twee of zelfs drie zullen zijn. Of dat voor druk zorgt? Als je in zo’n ploeg rijdt, weet je dat er druk zal zijn, maar het voelt vooral aan als gezonde druk.”

Meurisse, opgegroeid in Harelbeke, woont met zijn gezin in Zwevegem. Jonas Rickaert, afkomstig van Sint-Eloois-Vijve, woont nu in Beveren-Roeselare. Voor hem wordt het zijn eerste deelname aan de Tour.

De selectie wordt vervolledigd met de Tsjech Petr Vakoc, kersvers Zwitsers kampioen Silvan Dillier en de Italiaan Kristian Sbaragli. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.