Publiekstrekker en ‘local hero’ Alec Segaert aan de start van Bordes Izegem Koers op donderdag 7 september

Alec Segaert veroverde eerder dit jaar al BK-zilver in Izegem, toen ook al tot groot jolijt van zijn vele supporters. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Izegem Koers wil op donderdag 7 september opnieuw een peloton met toch wel wat aardige namen door de straten van Izegem, Emelgem en Kachtem laten rijden. Bekendste naam is ongetwijfeld die van Alec Segaert.

Door de concurrentie van onder de Vuelta, de Ronde van Groot-Brittannë en enkele Canadese koersen is het niet makkelijk om toppers aan de start te krijgen van de kermiskoers in Izegem. Niettemin is men daar onder impuls van sportief verantwoordelijke Pieter-Jan Debackere wel opnieuw in geslaagd. “We zullen een vrij evenwichtig deelnemersveld kunnen presenteren.”

Met daarbij toch wat namen die meer dan een belletje doen rinkelen. In de regio is Lendeledenaar en rijzende ster Alec Segaert, een naam als een klok en ook een garantie op heel wat extra supporters. De organisiatie deed dan ook een inspanning om het toptalent van Lotto-Dstny, die eerder dit jaar in Izegem tweede werd achter ene Remco Evenepoel, te strikken.

Intermarché met mooi blok

Voor Alpecin-Deceuninck geen Mathieu, maar wel zijn broer David van der Poel en Lionel Taminiaux. Verder ook nog Gerben Thijs, winnaar in Izegem in 2021 en zijn ploegmaats bij Intermarché-Circus-Wanty, Niccolo Bonifazio, Baptiste Planckaert, Arne Marit, Laurens Huys en Andrien Petit. Zij zullen al een te duchten blok vormen. Geboren Roeselarenaar Guillaume Van Keirsbulck krijgt voor Bingoal-WB het gezelschap van teamgenoot Ludovic Robeet. Namens Tarteletto-Isorex komen al zeker Timothy Dupont en Gianni Marchand aan de start.

Warre Vangheluwe (Soudal-Quick.Step) maakt de jongste weken indruk en mag zeker tot de kanshebbers gerekend worden. Het Soudal-Quick.Step Devo Team zegde al de deelname van Siebe Deweirdt en Jordi Warlop toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier