Lindsay De Vylder en Robbe Ghys trokken als tweede na eerste nacht van Zesdaagse van Gent

© (Foto BELGA)

Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik zijn de leiders na de eerste nacht in de 81e Zesdaagse van Gent, die dinsdag van start ging in ‘t Kuipke. Het Belgisch-Nederlandse duo verzamelde 69 punten. Dat zijn er vijf meer dan Lindsay De Vylder en Robbe Ghys. Jules Hesters en de Duitser Tim Torn Teutenberg zijn op achttien punten derde.

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys stonden na de eerste ploegkoers van de eerste avond, om 22u50, op kop in de 81e Zesdaagse van Gent. Het Belgische koppel heeft 48 punten. Met evenveel punten staan Fabio Van Den Bossche en de Nederlander Yoeri Havik op de tweede plaats. Jules Hesters en de Duitser Tim Torn Teutenberg volgen met 26 punten als derde. Ook Iljo Keisse en Jasper De Buyst (14 punten) en de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt (6) staan nog in dezelfde ronde.

De Nederlander Vincent Hoppezak bracht het eerste nummer van de openingsavond op zijn naam. De tweede puntenkoers was voor zijn landgenoot Havik. De Buyst kreeg af te rekenen met een mechanisch defect en moest van fiets wisselen. Hij werd uiteindelijk zevende. Van Den Bossche en Havik wonnen de ploegafvalling, De Vylder en Ghys de baanronde.

Van Den Bossche en Havik begonnen als leiders aan de eerste ploegkoers van deze Zesdaagse. Daarin kwamen na tien minuten onder anderen Van Den Bossche en Hesters ten val, maar was Stijn Steels het voornaamste slachtoffer. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis afgevoerd. De ploegkoers werd daarop wat ingekort en in een sprint tegen Keisse trok Ghys aan het langste eind.

Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik leiden na de eerste nacht. In dezelfde ronde volgen ook nog de Britten Ethan Hayter en Fred Wright (37 punten), Iljo Keisse en Jasper De Buyst (25) en de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt (9).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.