Knokke-Heist telt laatste 100 dagen voor WK af op groot scherm

Zdenek Stybar tijdens de tijdrit van de Baloise Belgium Tour vandaag.© (Foto BELGA)
Zdenek Stybar tijdens de tijdrit van de Baloise Belgium Tour vandaag.© (Foto BELGA)
Bron: Belga

In Knokke-Heist onthulde burgemeester Piet De Groote een groot scherm waarop de laatste 100 dagen voor het WK worden afgeteld. Dit moment had donderdag plaats voor de start van de individuele tijdrit van de Baloise Belgium Tour. De burgemeester werd vergezeld door onder andere de covoorzitter van de vzw Flanders 2021, Wim Tack, en de CEO van Golazo, Christophe Impens. Plaats van gebeuren was de hoek van de Lippenslaan en de Dumortierlaan.

“Wij zijn vereerd om op dit mooie kruispunt binnenkort het wereldkampioenschap tijdrijden te mogen ontvangen. We staan vandaag exact op 100 dagen van de start en de 100e verjaardag van het WK wielrennen. Wij tellen in Knokke-Heist samen met de andere gaststeden zoals Antwerpen, Brugge en Leuven af naar het grootste sportieve evenement dat dit jaar in ons land wordt georganiseerd. We hebben voor de gelegenheid een groot digitaal scherm laten installeren dat zal aftellen naar de start van het WK”, stelde de burgemeester van Knokke-Heist, Piet De Groote.

“We staan hier vandaag in Knokke-Heist eigenlijk aan de vooravond van de belangrijkste sportzomer van de laatste jaren. Het EK voetbal met onze Rode Duivels begint weldra, dan is er de Tour de France, de Olympische Spelen volgen daarop en dan is het wereldkampioenschap wielrennen in ons land en in Knokke-Heist te gast. Dit laatste evenement gaan we stelselmatig uitvergroten en promoten. Wij willen in september, als alles goed blijft, een massa volk verwelkomen in deze gemeente en op de andere locaties waar het WK plaats heeft”, verduidelijkte Wim Tack, covoorzitter van de vzw Flanders 2021.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten