Julien Vermote vervangt oud-winnaar Dylan van Baarle bij Visma-Lease a Bike in Dwars door Vlaanderen

Julien Vermote (geel) tijdens de Strade Bianche eerder dit jaar. © BELGA

Julien Vermote vervangt de Nederlander Dylan van Baarle in de selectie van Visma-Lease a Bike voor Dwars door Vlaanderen (1.UWT) van woensdag. Dat heeft de formatie dinsdag gemeld.

Van Baarle “voelt zich niet lekker” en kan daarom niet starten, aldus Visma-Lease a Bike. Vermote is de vervanger van de 31-jarige Nederlander, die Dwars door Vlaanderen in 2021 won. Wout van Aert is uiteraard wel van de partij, net als Tiesj Benoot. Ook de Nederlanders Tim en Mick van Dijke tekenen present, met eveneens de Amerikaan Matteo Jorgenson en de Sloveen Jan Tratnik.

De Fransman Christophe Laporte moest bij Visma-Lease a Bike maandag al forfait geven voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen (zondag). Hij was nog onvoldoende hersteld van een maagvirus en zadelpijn. De voorbije week miste de 31-jarige Laporte al de E3 Classic en Gent-Wevelgem. Daarvoor had hij opgegeven tijdens Milaan-Sanremo. Vorig jaar won de Fransman, een belangrijke pion voor Wout van Aert, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier