Jordi Warlop is klaar voor belangrijk drieluik in Vlaams voorjaar

Jordi Warlop: “Ik start overal met de ambitie om me te tonen.”©GINO COGHE foto Coghe
Jordi Warlop: “Ik start overal met de ambitie om me te tonen.”©GINO COGHE foto Coghe
Redactie KW

Geen E3 Saxo Bank Classic voor Jordi Warlop (24) vandaag, zondag wel Gent-Wevelgem. Ook Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen staan nog op het menu. Drie mooie kansen om iets te laten zien en die wil de naar Rumbeke uitgeweken Stuivekenskerkenaar van Sport Vlaanderen-Baloise met beide handen grijpen.

De 24-jarige Jordi Warlop is prima uit de winter gekomen en liet zich al meermaals opmerken in de voorbije koersen. De Rumbekenaar is dus klaar voor de komende wedstrijden van het Vlaamse voorjaar.

Voorlopig gaan alle koersen gewoon door, maar de situatie ziet er niet goed uit. Volg je de corona-updates een beetje?

Jordi Warlop: “Normaal gezien ben ik daar niet zo hard mee bezig, maar de voorbije dagen ben ik het toch gaan volgen. Vooral omdat de berichten plots een pak onheilspellender werden. Ik ben heel content dat we nog mogen koersen en hopelijk blijft dat ook zo.”

Vooral boven Parijs-Roubaix hangen momenteel donkere wolken…

“Ja, maar dat is een koers die we sowieso niet mogen rijden met de ploeg. Er zijn in Frankrijk een pak procontinentale ploegen en die krijgen altijd voorrang. Als prof heb ik er nog nooit kunnen deelnemen, maar dat moet er zeker eens van komen.”

Dan zal je waarschijnlijk van ploeg moeten veranderen. Je bent 24 jaar en bezig aan je vierde seizoen bij Sport Vlaanderen-Baloise. Krijg je stilaan het gevoel dat het van moeten is?

“Ik denk dat iedereen zich graag wil tonen dit seizoen. Niet alleen om hogerop te geraken, maar ook om in de ploeg te blijven. De plaatsjes zijn overal duur geworden. Maar om nu te zeggen dat ik per se hogerop moet, dat niet. Natuurlijk wil ik dat wel en ik ga er alles aan doen om het te doen lukken, maar ik ga zeker niet gefrustreerd geraken als ik nog wat langer bij de ploeg moet blijven. Ik voel me hier goed.”

Dat was er de voorbije weken ook aan te zien. Je bent sterk uit de winter gekomen.

“Mijn voorbereiding is zo goed als vlekkeloos verlopen. Ik ben niet ziek geworden, ik kon mijn gewicht onder controle houden en hebben alles kunnen doen wat ik moest doen. Ik kan eigenlijk niets bedenken dat beter kon.”

Je gewicht is wel een thema dat vaak terugkeert.

“Dat is inderdaad een werkpuntje bij mij, maar mijn vriendin Jolien Leenaert en ik zijn er hard mee bezig. Ik ben ook drie kilogram vermagerd in vergelijking met vorig seizoen. Niet dat ik toen te zwaar stond of ongezond at, hé. Ik ben gewoon iemand die er meer moet voor doen dan iemand anders.”

En veel op stage geweest?

“In december niet. Dan ben ik gewoon thuis gebleven. In januari was er de ploegstage en in februari ben ik nog samen met Aaron Verwilst op stage vertrokken. Aansluitend daarop heb ik dan de Clasica Almeria gereden.”

Dat moet zowat je enige voorbereidingskoers geweest zijn?

“Ik was voorzien voor het Spaanse programma, maar dat viel door afgelastingen grotendeels in het water. Bessèges ging wel door, maar toen zaten we met een coronabesmetting in de ploeg en moest iedereen naar huis. Maar ik ga niet klagen. Ik heb toch al een aantal mooie koersen kunnen rijden: de Omloop, Le Samyn, GP Monseré en Bredene.”

En je deed het ook goed daarin.

“Ik ben zeker content met de manier waarop ik rondrijd en mijn uitslagen mogen er ook wel wezen.”

Nu die conditie nog een grote week vasthouden. Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen: drie mooie en belangrijke koersen.

“Het zijn eigenlijk allemaal mooie koersen in deze periode en ik start overal met de ambitie om me te tonen. En aan de meet ben ik behoorlijk, dat kan wel eens van pas komen. Maar elke koers moet eerst gereden worden.”

En rijd je nog iets na de Ronde?

“Normaal wel, maar over mijn programma na de Ronde is nog niets beslist.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier