Gerben Thijssen sprint naar zege in openingsrit in de Ronde van de Algarve: “Hard werk loont”

Voor Gerben Thijssen is het al zijn tweede zege van het seizoen. © Belga

Gerben Thijssen (Intermarché – Wanty), de partner van Shari Bossuyt, heeft in de openingsetappe van de wielerronde van de Algarve zijn tweede seizoenszege geboekt en meteen ook de leiderstrui veroverd. “Ik vond het belangrijk om dit jaar een goeie start te maken”, genoot hij in zijn eerste reactie.

In een erg chaotische sprint haalde Thijssen het voor de Nederlander Marijn van den Berg en een andere Belg, Jordi Meeus. “Ongelooflijk dat ik half februari al aan twee zeges zit”, reageerde de 25-jarige Thijssen in aankomststad Lagos. “Winnen op dit niveau toont dat ik deze winter heel hard heb gewerkt. En hard werk loont. Vorig jaar had ik niet zo’n goeie seizoensstart, daarom was het dit seizoen zo belangrijk om wel een goeie start te maken.”

“Het was best een zware sprint. We hadden de laatste vijftien kilometer tegenwind, maar toen kwam er nog een stukje bergop op twee kilometer van de finish. Dat was best zwaar voor mij, maar ik wist dat ik zou kunnen winnen als ik in een goeie positie over de top zou geraken. Nadien deed Laurenz Rex de lead-out voor mij. Een van de beste sprintloodsen die er is, vind ik. En iemand die me perfect kent. Hij weet wanneer ik even moet herstellen. Ik moest het wel afmaken, na al dat werk door de ploeg de hele dag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier